avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul concediu de odihna

Buna ziua!

Actualmente ma aflu in preaviz de 20 de zile urmand ca de la 1 Octombrie sa nu mai lucrez la societatea unde lucram(devin somer).
Pe anul in curs(2013)mi-am luat 20 de zile lucratoare de concediu in luna Iunie.
In contractul individual de munca scrie ca am dreptul la 25 zile lucratoare.
Am inceput serviciul in aceasta societate pe 2 August 2008.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Pt ultima luna(Septembrie) mi se va scadea o cota din banii de salariu la lichidare?sau altfel spus cum se considera un an de munca caruia ii corespund 25 de zile de concediu,din august pana in august sau un an calendaristic de la 1 ianuarie la 31 Decembrie?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:37, 14 Septembrie 2013
Concediul de odihna se acorda pe an calendaristic.
Pentru anul 2013, perioada ianuarie-septembrie aveti dreptul la 25 / 12 luni x 9 luni = 19 zile CO. Daca vi s-au platit 20 de zile, vi se va retine contravaloarea unei zile de CO.
Si pentru anul 2008 ati avut dreptul la CO, calculat la fel: 25 / 12 luni x 5 luni = 10 zile CO. Daca nu v-au fost acordate cele 10 zile in 2008, puteti cere compensarea acestora la incetarea CIM.
Pentru 2008 se poate refuza lejer de catre price angajator compensarea in bani a CO neefectuiat , deoarece dreptul la o eventuala actiune in instanta s-a prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna corina_I corina_I Buna ziua, Am cateva nelamuriri legate de concediul de odihna. In data de 12 mai 2008 m-am angajat la firma la care lucrez in prezent. Initial mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna negut_dorina negut_dorina buna ziua.am 3 cazuri am contract pe perioada determinata expira 17.04 2012 intrebarea este cate zile de concediu de odihna pot sa le dau de ex pe luna ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna platit Berescu Laura Berescu Laura buna ziua!am o intrebare daca sunt angajata de 6 luni la o societate comerciala am dreptul la concediu de odihna platit?la cate zile de concediu am dreptul? (vezi toată discuția)