avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj

Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Eu lucrez la o societate comerciala de o jumatate de an. inainte am lucrat tot acolo timp de peste un an de zile dar la alt patron. In cartea de munca nu apare nici o intrerupere a activitatii, adica pana pana la 30 septembrie am lucrat la un patron si de la 1 octombrie lucrez la alt parton.Cel din urma acum vrea sa inchida societatea. daca el inchide are obligatia sa depuna actele pentru somaj? Am dreptul la somaj?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 11:11, 23 Martie 2009
Aveti dreptul la somaj daca aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 anterioare depunerii cererii de somaj, iar CIM inceteaza din motive neimputabile salariatului. Dosarul il depuneti personal la ALOFM.
Angajatorul trebuie sa va elibereze o adeverinta tip cu stagiul de cotizare. Aveti nevoie de adeverinta respectiva de la toti angajatorii la care ati lucrat in cele 12 luni care constiuie stagiul de cotizare.
Buna ziua.Aveti dreptul la indeminzatie de somaj pe baza dosarului depus de dvs la AJOFM din judetul in care domiciliati.Actele necesare depunerii dosarului sunt
a) Carnetul de munca, in original si in copie, sau, in cazul in care nu s-a intocmit carnetul de munca, adeverinta eliberata de angajatori si vizata de inspectoratul teritorial de munca, din care sa rezulte perioadele in care s-a prestat activitatea, precum si data si motivul incetarii raporturilor de munca sau de serviciu de la ultimul angajator
b) Copie de pe hotarirea definitiva de reintegrare in munca , atunci cind reintegrarea nu mai este posibila la unitatea la care persoana a fost incadrata anterior din cauza incetarii definitive a activitatii sau la unitatea care a preluat patrimoniul acesteia;
c) Dovada din care sa rezulte ca reincadrarea in munca nu mai este posibila din cauza incetarii definitive a activitatii angajatorului, respectiv adeverinta de la unitatea care a preluat patrimoniul unitatii in care persoana a fost incadrata anterior, din care sa rezulte desfiintarea postului;
d) Declaratie pe propria raspundere a persoanei in cautarea unui loc de munca , in cazul in care aceasta nu poate obtine dovada din care sa rezulte ca reincadrarea in munca nu mai este posibila din cauza incetarii definitive a activitatii angajatorului, urmind ca agentia locala pentru ocuparea fortei de munca sa verifice la organele competente veridicitatea .
e) Adeverinta prevazuta la art. 18 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 174/2002, cu modificarile si completarile ulterioare
adiv a scris:

Buna ziua.Aveti dreptul la indeminzatie de somaj pe baza dosarului depus de dvs la AJOFM din judetul in care domiciliati.Actele necesare depunerii dosarului sunt
b) Copie de pe hotarirea definitiva de reintegrare in munca , atunci cind reintegrarea nu mai este posibila la unitatea la care persoana a fost incadrata anterior din cauza incetarii definitive a activitatii sau la unitatea care a preluat patrimoniul acesteia;
c) Dovada din care sa rezulte ca reincadrarea in munca nu mai este posibila din cauza incetarii definitive a activitatii angajatorului, respectiv adeverinta de la unitatea care a preluat patrimoniul unitatii in care persoana a fost incadrata anterior, din care sa rezulte desfiintarea postului;
d) Declaratie pe propria raspundere a persoanei in cautarea unui loc de munca , in cazul in care aceasta nu poate obtine dovada din care sa rezulte ca reincadrarea in munca nu mai este posibila din cauza incetarii definitive a activitatii angajatorului, urmind ca agentia locala pentru ocuparea fortei de munca sa verifice la organele competente veridicitatea .

Ce judet cere asa ceva?????????????
Sau mai bine zis este vre-o agentie care cere asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj lavinia82 lavinia82 pe 17.11 am primit decizia de incetare a contractului individual de munca conform prevederilor art.65-1 din codul muncii, cat timp am la dispozitie sa depun ... (vezi toată discuția)
Termin ccc si vreau sa beneficiez de indemnizatie de somaj daniela_laura daniela_laura va rog, vreau un rasp. urgent!: :( termin condediul de crestere a copilului de 2 ani si firma unde am lucrat s-a inchis si as vrea sa stiu ce acte imi sun ... (vezi toată discuția)
Pentru intocmirea dosarului de somaj am nevoie de o adeverinta model de la firma unde am lucrat? doreeana doreeana Pentru intocmirea dosarului de somaj am nevoie de o adeverinta model de la firma unde am lucrat? Am inteles ca decizia de concediere primita nu este de ... (vezi toată discuția)