avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Arest in Germania
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Arest in Germania

Am sa va povestesc pe scurt pb mea. In Ianuarie 2012 sotul meu a fost arestat pe autostrada din Munchen Germania sub acuzatia de furt.Faptele au fost comise in 2005 si mandatul sotului meu a fost emis in 2007. Mentionez ca o alta persoana a fost pusa sub acuzatie pt savarsirea acelor fapte,a recunoscut ca el le`a facut si a fost condamnat si executat o pedeapsa,insa o alta persoana de origine turca care a participat si el la fapte a declarat ca si sotul meu a fost implicat. In perioada in care au fost savarsite aceste fapte sotul meu a fost cu mine in Ro,fapt ce am incercat sa`l dovedesc in instanta cu acte semnate in acea perioada de sotul meu la firma pe care o detinem in Ro.Din Munchen a fost transferat la instanta si penitenciarul de unde a fost emis mandatul. Acolo a avut o audiere, nu au fost luate in considerare nici declaratia mea nici actele pe care le`am prezentat si a fost eliberat conditionat contra sumei de 3000 euro. A stat inchis 21 de zile.A mai fost retinut pe teritoriul Germ o luna de zile timp in care a semnat la politie de 2 ori pe sapt.A fost chemat prin intermediul avocatului nostru la judecator sa`i inapoieze buletinul si actul in care se specifica ca poate parasi Germ. Am ajuns acasa in Ro si in luna Martie 2013 a primit acasa o scrisoare in care i se comunicau 3 termene de judecata ultimul fiind in luna Iunie 2013.Sotul meu nu s`a prezentat la nici un termen din motive personale(nu am locuit la adresa declarata in acea perioada deoarece eu sunt studenta in alt oras si a trebuit sa locuim acolo). In luna August 2013 a primit din nou o scrisoare in care i se comunica ca i`au fost retinuti cei 3000 euro platiti ca si cautiune pt ca nu s`a prezentat la proces si ca mandatul a fost anulat. Acum in luna Sept 2013 tranzitand Germ am fost din nou opriti pe autostrada si in urma controlului sotul meu a fost din nou arestat in baza aceluias mandat, spunandu`i`se ca s`a mentinut mandatul deoarece nu s`a prezentat la proces. sotul meu este acum de 3 zile pe transport spre penitenciarul de unde i`a fost emis mandatul. Mentionez ca la dosar procurorii nu au nici o dovada impotriva sotului meu(amprente. ADN,alti martori, fotografii sau inregistrari video) decat declaratia acelui turc. Intrebartea mea e de au specificat in scrisoare ca mandatul a fost ANULAT si aici l`au arestat desi a prezentat politiei acel act, si ce am putea face sa se clarifice situatia cat mai curand. Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pentru pedeapsa de 2 ani in regim de detentie din ... Cristea 007 Cristea 007 Buna ziua, Pentru pedeapsa de 2 ani in regim de detentie din care 5 luni are deja in arest preventiv cat ar trebui sa mai stea?Cererea pentru eliberare cand ... (vezi toată discuția)
Transferare persoana condamnata andrei_2010 andrei_2010 am nevoie de ajutorul dumneavoastra.Sotul meu este arestat in italia in baza unei fapte pe care a facut-o in 2000 atunci a fost si judecat si a primit o ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla în ce penitenciar se afla un detinut? Andrada09 Andrada09 Cum pot afla in ce penitenciar este aflat un detinut care momentan e in aret preventiv , deoarece are o luna de cand a savarsit fapata, din Italia Milano ... (vezi toată discuția)