avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, Pentru pedeapsa de 2 ani in regim de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, Pentru pedeapsa de 2 ani in regim de detentie din ...

Buna ziua,
Pentru pedeapsa de 2 ani in regim de detentie din care 5 luni are deja in arest preventiv cat ar trebui sa mai stea?Cererea pentru eliberare cand ar trebui facuta si de catre cine?Si ce insemna in regim.de detentie.
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Rareș Andrei , utilizator 23:38, 3 Octombrie 2023
Dupa 16 luni s-ar implini fractia. Dar daca iese la munca poate fi propus si mai devreme.
Regimurile de detentie sunt reglementate de lege si sunt patru, adica
a) regimul de maximă siguranţă;
b) regimul închis;
c) regimul semideschis;
d) regimul deschis.
Cerere poate sa faca condamnatul sau comisia din penitenciar poate face propunere de liberare conditionata.
Verificati legile 253/2013 si 254/2013 si va mai edificati, caci intrebarea dvs este prea generala si e greu de epuizat.
Bafta!
Bună sera am și eu o întrebare la dumneavoastră soțul meu este arestat în Germania de pe data de 31 iulie 2023 menționez e arestat cu mandatul de România conducere fără permis a a vrut 4 fapte concurente fi care a executat 1 an și 6 luni în România 2 luni în Germania anul trecut și acum este arestat din nou ca a fost dat prin Interpol ce pot face sa uasa de aici cât mai repede deși mandatul a fost făcut în România cu executare a fost de 3 ani și 9 luni din care cum vam și scris a executat se scade tot ceea ce a executat ? Și cât ar mai fi sa facă sau ce pot face ca să-l scot cât mai repede ca rog ajutați-mă cu un răspuns Va mulțumesc anticipat

trandafir2 a scris:

Dupa 16 luni s-ar implini fractia. Dar daca iese la munca poate fi propus si mai devreme.
Regimurile de detentie sunt reglementate de lege si sunt patru, adica
a) regimul de maximă siguranţă;
b) regimul închis;
c) regimul semideschis;
d) regimul deschis.
Cerere poate sa faca condamnatul sau comisia din penitenciar poate face propunere de liberare conditionata.
Verificati legile 253/2013 si 254/2013 si va mai edificati, caci intrebarea dvs este prea generala si e greu de epuizat.
Bafta!

Daca mandatul este emis de autoritatile romane, atunci cei din Germania vor trimite persoana solicitata in Romania. Toate perioadele executate sau privative de libertate se vor deduce din pedeapsa totala.
Bună seara va rog frumos dacă vreți sa ma ajutați și pe mine cu un raspuns. am sunat la penitenciarul hamm pentru o programare sa pot vb online skipe cu soțul meu, programarea a fost pentru azi adică marți și nu m-au sunat, posibil ca nu a lucrat ca a fost sarbatoare la nemți și s-a amânat programarea
va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2023
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am și eu o întrebare soțul meu este arestat în ... Rareș Andrei Rareș Andrei Bună ziua am și eu o întrebare soțul meu este arestat în Germania as vreau și eu sa ma ajutați cu un răspuns este arestat pentru conducere fără ... (vezi toată discuția)
Carei instante se adreseaza cererea de schimbare a regimului de detentie catinf catinf Buna ziua, Un condamnat (delapidare) dupa fond si apel, care executa o pedeapsa cu executare, vrea sa ceara schimbarea regimului de detentie din penitenciar ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata marianaramona marianaramona buna ziua dumneavoastra ma intrebati cat are sotul meu de cand este arestat .are 7 luni pana acum .dar sotul meu nu este condamnat pentru 5 ani cum ati ... (vezi toată discuția)