Am nevoie de legea si articolele sale care se refera la tinerea cainilor ne-periculosi in zone publice. Ma refer mai ales la obligatia de a folosi lesa si al botnita, respectiv exceptiile.
Ma poate ajuta cineva?
Ok. Ma gandeam la cei care nu fac parte din grupul cainilor "PERICULOªI SAU AGRESIVI," adica cei care NU fac parte din:
"categoria I: câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor;
categoria a II-a: câinii din rasele Staffordshire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor."
Nu exista lege pentru caini ne-periculori, exista doar HCL-uri pentru acestia. Deci legislatie pe plan local, zonal. Dvoastra de unde sunteti si ce caine aveti? Daca este metis al cainilor periculosi este considerat tot caine periculos!
Sunt din Cluj si toti cainii mei sunt departe de a fi metisi al raselor considerate periculoase. Sunt din Cluj. Multumesc pentru raspuns. Atunci am sa caut intre HCL-urile locale.
1-Nu exista dispozitii legale referitoare la caini ne-periculosi,deoarece orice fel de caine,poate in anumite situatii sa perceapa pericol,motiv pentru care sa intervina simtul animalic de aparare
2-Cel mai bland caine ,la anumite zgomote,la anumite mirosuri ,isi modifica comportamentul si functie de caracter poate deveni agresiv inclusiv fata de proprietar
Amenda botnita
Mmitsuu
Am primit o amenda de 200 ron pentru ca nu am avut botnita si carnetul de sanatate al cainelui la mine , cainele era in lesa. Sunt la prima abatere si as vrea ... (vezi toată discuția)