avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plan parental
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plan parental

Buna ziua!
In urma unui proces de divort am avut parte de niste experiente extrem de nefericite cu doi avocati care m-au reprezentat. Au luat banii si cam atat...
PRocesul s-a incheiat in cele din urma dar eu am ramas cu multe probleme nerezolvate.
Cu toate ca dosarul a fost depus in octombrie 2012 si din cate am inteles ar fi trebuit sa fie sub incidenta vechiului cod comun, dna judecatoare a hotrat custodia comuna. :(
Din pacate nu am fost sfatuita sa depun un plan parental de comun acord, procesul s-a terminat si sa fac un nou recurs, chiar nu am cum financiar. Neavand un plan parental, dar avand totusi custodie comuna, fostul sot face constant presiuni sa ia copilul cat mai mult, sa ramana cat mai multe nopti la el, etc... Ce mai pot face acum fara sa implice foarte multi bani in aceasta privinta?
Un alt aspect ar fi acela ca am cerut, in primul rand pentru protejarea copilului, pastrarea numelui, ceea ce nu am obtinut. Fostul sot ar fi totusi de acord intre timp cu acest aspect. Unde pot sa ma adresez?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 13:14, 17 Septembrie 2013
Codul civil s-a schimbat din oct 2011, asa ca v-ati judecat pe codul nou, regula fiind ca ambii sa exercite autoritatea parinteasca, n-avea nimeni ce sa faca in privinta asta.
Ce presiuni face ? Poate castiga asta si prin proces. Chiar daca locuinta copilului s-a stabilit la dvs, are dreptul sa il ia si la domiciliul lui sau sa aiba un program de vizita mai larg. Cati ani are copilul ?
Numele il puteti schimba cu acordul lui pe cale administrativa, sau daca mai sunteti in termen si ati cerut la proces, puteti ataca hotararea, daca ziceti ca el ar fi de acord.
De ce ati avut nevoie de 2 avocati ?

Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
Procesul a inceput in Bucuresti unde aveam resedinta temporara. instanta a hotarat mutarea procesului in orasul in care aveam domiciliul permanent. Avocatul a refuzat sa vina din bucuresti in orasul in care locuim noi( ceea ce nu l-a impiedicat insa sa accepte cazul si s aincaseze onorariul), asa ca...am apelat la un nou avocat.
Copilul are 4 ani. Ce anume intelegeti printr-un program de vizita mai larg ?
il vede deja doua/trei zile pe saptamana si doarme 1 noapte sau doua la el. Cat ar trebui sa il las sa stea la el ? 5 zile din 7, cand nici macar nu stiu in ce conditii sta si in compania cui ?
Si in legatura cu pastrarea numelui. Pe cale administrativa insemnand ce anume, ce pasi trebuie sa urmez ?
Multumesc frumos pentru raspuns.
S-a stabilit un program de vizitare?Intervalele de timp mentionate in hotararea judecatoreasca trebuie respectate.( altminteri este savarasita infractiunea de nerespectare a masurilor privind incredintarea copilului minor, incriminata de art. 307 din Codul penal ).

In cazul in care nu s-a solicitat de catre parat un program de vizitare , instanta de judecata nu-l va stabili din oficiu.

Tatal poate sesiza instanta de judecata, pe cale separata , oricand , solicitand stabilirea unui program de vizitare.

Puteti sa contestati hotararea judecatoreasca, prin prisma nelegalitatii si netemeiniciei sale.


In etapa apelului procesului puteti prezenta o tranzactie, care sa consfinteasca acordul de vointa al dumneavoastra, ce va fi mentionat in dispozitivul hotararii judecatoresti.


Succes.



Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
In hotararea judecatoreasca nu este mentionat nici un program de vizitare.
Am crezut ca putem sa stabilim impreuna un program si niste reguli, chiar daca instanta nu ne-a impus un plan parental.
Pentru fostul sot insa program inseamna sa sune azi ca vrea sa o ia maine si s ao aduca peste doua sau trei zile, in fucntie de cum va dori...
Sunt nemultumita ca o expune la calatorii lungi si nesigure fara sa anunte, nu respecta orele de somn, programul educativ etc..
Chiar simt ca nu pot face nimic in privinta asta si nimeni si nimic nu ma poate ajuta...
El nu are o locuinta proprie, nua re loc de munca stabil, nu contribuie la plata gradinitei, a cursurilor extra, nu plateste pensie alimentara, dar nu am ce face trebuie sa las copilul s amearga la el de cate ori are chef... Sunt atat de dezamagita de acest sitem juridic...
Ce anume intelegeti printr-un program de vizita mai larg ?
il vede deja doua/trei zile pe saptamana si doarme 1 noapte sau doua la el.


Asta pe care il are acum fara sa existe o hotarare, ar putea sa il stabileasca si instanta.
Bineinteles ca nu va obtine 5 zile din 7.


Pt schimbarea numelui, accesati link si daca mai aveti neclariti, scrieti ce nu ati inteles.

[ link extern ]

Sa stiti ca nu trebuie sa lasati copilul cand are el chef, respectati programul copilului si daca dansului nu-i convine, el trebuie sa ceara stabilirea in instanta a unui program. Pana atunci, faceti-va probe pt ce sustineti.
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Program de vizita gabrielasanvi gabrielasanvi Va relatez urmatoarea situatie: fiica mea, necasatorita, are un copil de 2 ani( pe care il creste cu ajutorul al parintilor ei). Tatal copilului nu a ... (vezi toată discuția)
Probleme exercitarea autoritatii parintesti comun fara program vizite AlexandraCristina224 AlexandraCristina224 Buna ziua, As avea nevoie de cateva indrumari referitoare la modul in care se desfasoara autoritatea parinteasca in comun: - am divortat in anul 2013 - in ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autoritatii in comun/plan parental/hotarare judecatoreasca Milady09 Milady09 Dupa vreo 6 luni de chin, azi razboiul meu a luat sfarsit. Consider ca puteam sa nu ajungem parti intr-o lupta de orgolii, daca tatal copilului ar fi fost ... (vezi toată discuția)