avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita

Va relatez urmatoarea situatie: fiica mea, necasatorita, are un copil de 2 ani( pe care il creste cu ajutorul al parintilor ei). Tatal copilului nu a participat financiar nici pe perioada sarcinii si nici la cresterea copilului , la ingrijirea lui, dar locuieste in apropiere si uneori cere ca pe copil sa il duca la mama lui acasa (unde are si el domiciliul). Fiica mea intentioneaza sa ceara in instanta timp de vizita pentru copil (sa evite neprevazutul momentului cand vine el sa ia copilul sau sa-l vada la domiciliul copilului in prezenta mamei). Intrebarea este : cum sa procedeze pentru rezolvarea rapida a acestei situatii. Mentionez ca fiica mea este studenta si are 22 ani, iar tatal copilului este "liber profesionist", uneori mahmur , are o fetita si un divort pana la varsta de 36 ani si acest copil cu fiica mea... ). Va multumim.
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 01:48, 22 Februarie 2014
Se poate intelege cu tatal pt un program de vizita, daca nu se inteleg, sa-l lase pe tata sa ceara un program in instanta.
Vorba dulce mult aduce! Ei trebuie sa hotarasca un program si este de admirat faptul ca se intereseaza de copil, cel mai bine pentru copil este sa se simta iubit si sprijinit de ambii parinti.Intelepciune va doresc!
Cel mai rapid s-ar rezolva daca fiica dvs ar agrea impreuna cu tatal copilului ei un program de relatii cu copilul, in felul acesta, cei doi parinti fiind de acord nu mai este nevoie de interventia instantei si, pentru ca este un program agreat de cei doi, fiecare il va respecta benevol.

pentru ca lucrurile sa fie clarificate si foecare si el si mama sa stie ce are de facut, recomandat ar fi contractarea si negocierea unui PLAN PARENTAL, in mod direct ori prin ajutorul unui mediator. La mediator mama si tatal discuta un program de vizite si tot planul parental in amanunt - ingrijiri medicale, pensie de intretinere, program de vizite efectiv, etc, tot ceea ce formeaza cadrul de relationare al copilului cu ambii parinti. Daca prin mediere parintii ajung la un ACORD DE MEDIERE, parintii vor trebui sa depun acel acord la instanta de tutela pentru VALIDAREA INTELEGERII, in sensul ca instanta se se convinga ca intelegerea intervenita intre parinti cu ajutorul mediatorului nu dauneaza intereselor copilului. Validand acordulm, instanta emite o Hotarare de expedient, care contine exact intelegerea parintilor redactata in acordul de mediere, astfel acordul de mediere devine executoriu pentru obligatiile asumate de parinti in mediere. Este cel mai avantajos mod de a aborda aceasta problema.
Tatăl este trecut pe certificatul de naştere al copilului?
Dacă este, prima mişcare ce trebuie să o facă fiica dvs. este să ceară, în instanţă, autoritatea părintească unică - nu o va primi, dar încercarea moarte n-are - şi domiciliul minorului la mama.
De ce e important acest lucru? De exemplu, tata poate lua copilul la plimbare şi să nu-l mai aducă înapoi. Dacă nu este stabilit legal domiciliul copilului la ea, mama poate merge şi la Dumnezeu să-şi recupereze copilul, nici o autoritate nu intervine, fiindcă în relaţia cu copilul mama=tata.
Evident, tatăl va cere şi el acelaşi lucru şi în subsidiar, program de vizită.
Aici poate interveni înţelegerea între părinţi, medierea, dar cel mai important este să fie stabilit domiciliul copilului.
Atenţie! În instanţă, nu interesează pe nimeni că tatăl nu a contribuit material la naştere, la nevoile copilului, nici că nu sunt căsătoriţi. Pentru a dovedi "mahmureala", în instanţă aveţi nevoie de dovezi solide ca internări la dezalcoolizare, condus autovehicul în stare de ebrietate, etc., nu merge pe vorbe.

Alte discuții în legătură

Custodie copil mirelanastasie mirelanastasie Fiica mea are un copil de 6 ani.S-a despartit de sotul ei la 1 an al copilului.El a adus o adeverinta ca are un credit ca sa plateasca pensie alimentara mai ... (vezi toată discuția)
Stabilire drept de vizita cool123 cool123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o chestiune si anume: cuplu care a trait in concubinaj cu un copil s-au despartit, mama a plecat de la domiciliul conjugal ... (vezi toată discuția)
Custodie minor din concubinaj prin mediere herminast herminast Este vorba despre un copil de 14 ani, fata, care doreste sa studieze la tatal ei in SUA, cetatean roman rezident acolo dar care vine in tara destul de des. ... (vezi toată discuția)