avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor tatalui

Buna seara.As avea nevoie de ajutor. Sunt in concubinaj cu un barbat (revolutionar : ranit)Este incadrat in gradul II de handicap. De 3 ani iar in urma concubinajului a rezultat un minor (2 ani si 3 luni).Eu sunt momentan studenta, iar tatal copilului ma tot alunga din casa (casa fiind a mamaei lui dar noi stam in ea) iar eu neavand unde sa merg doresc sa ii incredintez minorul tatalui. Nu doresc sa iau copilul la mine deoarece si eu am fost infiata de niste oameni si nici cu ei nu ma inteleg bine deloc.Nu am nici unde sa stau, sau sa posed vreo locuinta.Si sunt de acord sa ii incredintez copilul tatalui. As avea nevoie de un model de cerere, de incredintare minor.Ce alte alternative as mai avea ???Va multumesc pentru sfat.
:worthy::sorry::sorry:
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:31, 9 Martie 2014
V-ati pus de acord in privinta copilului ?
Cereti ca ambii parinti sa exercitati autoritatea parinteasca, copilul sa aiba locuinta la tata si sa platiti pensie. Puteti apela la mediator pt redactarea unui acord de mediere pe care il veti depune apoi in instanta.

daca nu aveti casa, conditiile sunt indeplinite ca tatal sa preia custodia copilului, insa legea va obliga ope ambii la exercitarea drepturilor si indatoririlor parintesti. Deci chiar daca aveti o situatie precara va trebui sa aveti legaturi personale cu copilul in continuare, atat cat puteti si reusiti. Putetoi intocmi un plan parental la mediator care sa fie consfintit ulterior de instanta, astfel nu aveti probleme pe viitor, si va clarificati situatia cu tatal copilului. Interesul copilului este sa aiba in continuare afectiunea ambilor parinti, sunteti si veti fi in continuare mama si el tata, deci obligatiile ce decurg din aceasta calitate trebuie respectate.
faceti o actiune in instanta, mergeti la judecator si spuneti-i ca sunteti de acord ca minorul sa aiba domiciliul la tata si doriti program de vizitare larg. nu este nici o mediere obligatorie, informarea este obligatorie si solicitati sa v-o faca judecatorul la termen.
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate parinteasca exclusiva obtinuta claudettee claudettee Buna ziua. Am un copil de 2 ani, dintr-o relatie de concubinaj. Copilul este recunoscut de tata, insa noi nu am locuit niciodata impreuna. In urma unui acord ... (vezi toată discuția)
Situatie minor rezultat din concubinaj Gracielle Gracielle Sunt mama unui copil acum in varsta de 6 ani si jumatate, rezultat din concubinaj. Este recunoscut de catre tata, am locuit impreuna pana in acest moment, ... (vezi toată discuția)
Custodie copil Mariamoise2015 Mariamoise2015 Buna ziua...sunt mama unui minor de 1an si 5 luni ..sunt in concubinaj cu tatal copilului el fiind trecut pe numele lui! Au aparut certuri si neintelegeri ... (vezi toată discuția)