avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

buna ziua,
am si eu o dilema cu privire la acordarea indemnizatiei de crestere a copilului in sensul acordarii acesteia, pt ca eu fac un an de zile inainte de nasterea copilului dar problema este ca nu este integral la acelasi loc de munca, si acum ma intreb daca nu o sa am probleme in a obtine indemnizatia.....va rog mult sa ma lamuriti si sa imi spuneti daca as putea intampina dificultati......
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:22, 27 Septembrie 2013
Daca ati obtinut venituri impozabile in ultimele 12 luni beneficiati de indemnizatie chiar daca nu ati fost la acelasi angajator.O sa aveti adeverinte de la fiecare angajator in parte.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii.

2. Aceste venituri pot fi obtinute dintr-unul sau mai multe contracte individuale de munca in acaelasi timp, la unul sau mai multi angajatori.

3. Asadar cele 12 luni de venituri nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajator, deci veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Va multumesc, dar mai revin cu o intrebare daca brutul este 1200 lei cum imi calculez cat mi-ar reveni indemnizatia??
Si as mai avea o intrebare daca sotul meu nu munceste??? exista riscul sa intampin obstacole in obtinerea indemnizatiei CCC pt ca am citit aici pe forum si am remarcat ca si tatal trebuie sa faca o luna de concediu ....nu mai inteleg nimic!!
1. Indemnizatia pentru CCC se calculeaza 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni eligibile.

2. Fiecare angajator va elibereaza adeverinta tip cu veniturile nete pe cele 12 luni.

3. Venitul net se obtine prin scaderea din venitul brut impozabil din fiecare luna a impozitului pe venit si a contributiilor pentru pensie, sanatate si somaj.

4. Daca tatal copilului nu indeplineste conditia pentru a beneficia de CCC atunci nu e nici o problema, veti beneficia dvs. de tot CCC.

5. - Daca tatal copilului nu are serviciu si poate sta acasa cu copilul atunci dvs. puteti beneficia direct (fara sa mai intrati in CCC) de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica veti primi salariu pentru munca depusa iar statul va mai da 500 lei pe luna.
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil alinafay_bv alinafay_bv o lamurire exacta ,va rog. pentru un cocediu crestere copil, care varianta e carecta: 1)in primul an primesti 85% din veniturile nete pe ultimele 12 luni si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti daca urmatoarea afirmatie este reala, este spusa de un angajat al Serviciului Alocatii si Indemnizatii : daca optezi la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru angajatii part-time chirea chirea Buna ziua ! va rog mult sa ma ajutati si pe mine deooarece am nevoie de cateva informatii la perioada ce ma astepta ! sunt angajata de 2 ani la o firma ... (vezi toată discuția)