Buna ziua ! va rog mult sa ma ajutati si pe mine deooarece am nevoie de cateva informatii la perioada ce ma astepta !
sunt angajata de 2 ani la o firma cu jumatate de norma , as dori sa stiu mie cum mi se va calcula ccc ? daca ma intorc pana intr-un an al copilului la serviciu eu pot beneficia de supliment de insertie (500lei) ?
1. - Nu conteaza ce fel de program zilnic aveti (cu 8 ore sau mai putin).
- Daca aveti venituri din salarii, oricat de mici, veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. - Indemnizatia pentru CCC se calculeaza 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- Daca din calcul iese mai putin de 600 lei se acorda o indemnizatie de 600 lei.
3. - Daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an a copilului si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copiluil 2 ani.
- Daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani a copilului si reluati activitatea dupa ce a implinit copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copiluil 2 ani.
- Daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani a copilului si reluati activitatea inainte de a implinit copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar dupa ce implineste copilul 1 an.
4. Dar puteti beneficia si direct de stimulentul de insertie de 500 lei lunar fara a mai intra in CCC.
5. - Daca scrieti de mai multe ori acelasi mesaj nu veti primi raspuns mai repede deoarece nu sunteti singura pe forum.
- Trebuie sa aveti rabdare si veti primi raspuns.