avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Articolul de lege pentru obligatia de
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Articolul de lege pentru obligatia de

Domnilor,
Pe ce articol pot intemeia capatul de cerere "obligatia angajatorului de a-mi face" plata salariului meu ? - este un litigiu de munca.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:34, 26 Septembrie 2013
asta rezulta din executarea contractului nu se face actiune pe obligatia de a face.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
Admin, administrator
Imi cer scuze, nu ştiu dacă am utilizat corect, disponibilităţile programului acesta, dar, vreau foarte tare, să am o actiune corectă şi vă rog sa-mi spuneţi cum încadrez : pentru fiecare capăt de cerere, dezvolt cererea mea şi întemeiez separat în drept sau enumăr numai articolele şi care sunt acestea, din Codul muncii şi din Noul Cod Civil :

"1.- să faceţi constatarea faptului că intre mine, I.C. si S.C. ... S.R.L., a existat un raport de muncă continuu, în care eu am avut calitatea de salariat, de angajat ca bucătar calificat - cod 512201, conform Clasificării Ocupaţiilor din România, cu normă întreagă, pe durată nedeterminată, la punctul de lucru al acestui angajator, din Bucureşti, Calea Floreasca,....începând cu data de 05 august 2013.
2.- să faceţi constatarea faptului că încetarea raportului de muncă, s-a facut în mod abuziv, de către angajatorul S.C. ............... S.R.L., reprezentat de D.S. administrator,
3.- să obligaţi S.C. ... S.R.L., reprezentată de D.S. administrator, să facă recunoasterea perioadei lucrate de mine, ca vechime în muncă,
4.- să obligaţi pe S.C. ... S.R.L., reprezentată de D.S. administrator, să facă încheierea şi completarea Contractului individual de muncă, pe durată nedeterminată, în formă scrisă, începând cu data de 05 august 2013 - zi de probă de lucru,
5.- să obligaţi pe S.C. ... S.R.L., reprezentată de D.S. administrator, să facă transmiterea Contractului individual de muncă, al meu, pe durată nedeterminată, în REVISAL,
6.- sa obligaţi pe S.C. ... S.R.L., reprezentată de D.S. administrator, să facă plata drepturilor salariale lunare, către mine, în sumă netă de 1.000 lei/lună şi, să facă plata contribuţiilor aferente, către bugetul de stat, începând cu data de 05 august 2013 - zi de probă de lucru, până la data rămânerii definitive a hotărârii pe care o veţi da."

Ce altceva trebuie să mai cer instanţei ?

Va multumesc anticipat.
Aş vrea eu, dar nu imi pot permite.
Angajatorul meu, nu a vrut să-mi incheie contractul individual de muncă, în formă scrisă, pe durată nedeterminată şi după două saptămâni de muncă intensă, m-a concediat, fara preaviz, motivând că, nu are vânzare şi nici încasări din care să mă plătească.
Am trecut de etapele cu I.T.M. şi medierea, la care nu s-a prezentat, dar, a trimis un email în care a arătat că nu am bani de primit, pentru că, am fost în perioada de probă.
nici un medic nu va pune diagnosticul fara sa va consulte.... ce pot sa va spun , la general este ca daca aveti probe ca ati muncit aveti sanse. nimeni nu va poate face dosarul fara sa studieze cazul concret, in nici un caz nu asa puteti face o actiune, mai ales in conditiile noului cod de procedura civila....iar o consultatie nu a saracit pe nimeni:)
Daca nu ati semnat c.i.m. , atunci ce anulare a incetarii c.i.m. doriti sa obtineti in instanta?

ITM-ul ce raspuns va da?

Recunoasterea vechimii in munca nu o face un angajator. Prin urmare, nu aveti cum sa solicitati instantei de judecata asa ceva.

Un angajator nu are nicio obligatie de a incheia un c.i.m. pe durata nedeterminata, chiar daca regula este asta si exceptia este c.i.m. pe durata determinata.

Un angajator are posibilitatea de a inceta un c.i.m. pe durata perioadei de proba fara preaviz.
art.31 alin.3 C.mun. prevede : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Alte discuții în legătură

Art. 31 codul muncii inseamna incetarea cim fara preaviz in perioada de proba? garantat ? Elena_J Elena_J In data de 02.08.2013 am semnat un contract pe o perioada determinata incepand cu data de 03.08.2013 de 1 luna ( ulterior pe o perioada nedeterminata) ... (vezi toată discuția)
Notificare desfacere contract de munca in perioada de proba theya_05 theya_05 in cazul in care administratorul unei societati decide desfacerea contractului de munca al unui salariat afalat in perioada de proba,mai trebuie emisa si o ... (vezi toată discuția)
Concediere valcris valcris Buna ziua. Am angajat o persoana cu contract de munca pe perioada nedeterminata, incepand cu data de 10.11.2011. In contract este specificat faptul ca perioada ... (vezi toată discuția)