avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordonanta presedintiala

Am cistigat un proces de partaj succesoral.Paratul ocupa acum tot imobilul.Refuza sa imi lase accesul in curte .
Daca paratul declara recurs(pina acum de 10 zile nu a facut-o), pot formula o cerere de ordonanta presedentiala pentru a putea intra in posesia partii ce mi se cuvine pina la judecarea recursului?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: mvio79 , utilizator 12:56, 18 Septembrie 2013
daca aveti o hatarare ramasa irevocabila, sau cel putin in momentul in care o sa o aveti daca paratul nu declara recurs, apelati la un executor judecatoresc si intrati in posesia partii care vi se cuvine... daca in momentul in care o sa mergeti acolo cu executorul nu va respecta hotararea va risca pedeapsa mentionata in art 271 cod penal...sper sa va fie de ajutor, multa bafta!!!
Multumesc.
Asta stiu cu executorul.Dar, daca declara recurs pina la judecarea recursului am intrebat de aceasta orfonanata presedentiala .
Puteţi formula o cerere de ordonanţă preşedinţială.

Dacă o formulaţi, vă sfătuiesc să nu o depuneţi.

Iar dacă, totuşi, o veţi depune, vă sfătuiesc să nu vă făuriţi vreo speranţă cu privire admiterea ei.
pai nici hatararea la ordonanta p. nu se redacteaza mai devrreme de 30 de zile lucratoare, la mine chiar a durat mai mult si oricum si aceasta tot cu executor trebuie sa o puneti in aplicare, deoarece banuiesc ca de buna voie nu va permite sa intrati in posesie.Pt a cere prin ordonanta trebuie sa indepliniti cele 3 conditii prevazute la art 581 C.proc. civ. ,,(1)Instanţa va putea să ordone măsuri vremelnice în cazuri grabnice, pentru păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere, pentru prevenirea unei pagube iminente şi care nu s-ar putea repara, precum şi pentru înlăturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executări.''...insa pt a pune in executare aceasta trebuie sa fie ramasa definitiva si irevocabila, adica trebuie sa vi se puna o stampila pe care se mentioneaza acest lucru, la cererea dvs....va doresc succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara FURDI74 FURDI74 buna....sotia mea este separata de mine de citeva luni.,,,,copilul in virsta de 10 ani este la mine......ea nu este interesata mai deloc de copil,nu il ajuta ... (vezi toată discuția)
Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lilianabh lilianabh Buna ziua! Initial am cerut revenirea la numele de fata,apoi am facut recurs pt.pastrarea numelui avand in vedere prejudecatile din Romania,pt.a fi pe acelasi ... (vezi toată discuția)