avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru judiciar

Sunt intr-un proces de partaj al unui imobil. Am specificat la instanta valoarea imobilului (400.000 euro), mentionand ca nu am venituri si am facut cerere de ajutor public judiciar. Paratul a contestat valoarea si a declarat o valoare cu mult mai mica in jur de 56.000 euro. Paratul a primit instiintare de plata a taxei de timbru la valoarea declarata de mine, urmand sa plateasca taxa de 12.000 de euro, respectiv 3% din 400.000 euro.
Intrebarea mea este daca in cazul in care nu mi se aproba cererea de ajutor public judiciar taxa de timbru de 3% mi se aplica si mie si paratului?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Taxa timbru cucuca cucuca am introdus actiune de partaj bunuri comune, dupa ce in prealabil sentinta de divort a ramas definitiva si irevocabila. Partajarea se referea la un bun imobil ... (vezi toată discuția)
Care este procedura? Nina1 Nina1 Buna ziua, Sunt in proces de partaj si am cateva nelamuriri in ceea ce priveste procedura achitarii taxei de timbru. Nu am venituri si vreau sa formulez ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru compensare zeita_zeita zeita_zeita Buna ziua, Va rog frumas sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: Am un proces de partaj pe rol din 2009, la care s-a stabilit o taxa de timbru de 9.295 ... (vezi toată discuția)