avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere din impozit pentru economisirea in sistem ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere din impozit pentru economisirea in sistem colectiv

Conform Cod Fiscal ART. 58^1 Deducerea sumelor pentru economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ, conform prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 227/2007, "contribuabilul poate deduce din veniturile impozabile din salarii, obţinute la funcţia de bazã, cheltuielile efectuate pentru economisire în sistem colectiv pentru domeniul locativ, potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 99/2006 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 227/2007 , în limita unei sume maxime egale cu 300 lei pe an. Obligaţia acordãrii acestei deduceri revine organului fiscal competent şi procedura de aplicare se stabileşte prin ordin al ministrului economiei şi finanţelor."
Cunosc si faptul ca acest articol a fost abrogat de OG 16/2013 si, de asemenea, mentiunile din art. II al acestei Ordonante.
Ceea ce nu-mi este clar este suma de bani pe care o poti primi inapoi din impozit? Variantele pe care le-am constatat din practica sunt: maxim 300 de RON sau suma rezultata din cheltuirea a maxim 300 RON pentru economisirea in sistem colectiv?
Rog lamuriri!
Cu stima.

Alte discuții în legătură

Deducere impozit fond economisire creditare mmanu mmanu buna ziua de mai mult de un an contribui lunar la un fond de economisire creditare si am inteles ca pot beneficiez de deducere din impozitul pe salarii stiu ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit pe venit maria-18 maria-18 Am inteles la o prezentare privind conturi de economii la BCR-BpL -(banca pentru locuinte) - conturi pe care nu le poti accesa usor, decat dupa 18 luni , ca ... (vezi toată discuția)
Formular 230 plafonat??? mihaelaardelean mihaelaardelean Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire. Suma de 2% din impozitul pe venit anual pe care il redirectionez catre o anumita asociatie e plafonata la 300 ... (vezi toată discuția)