avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deducere impozit fond economisire creditare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deducere impozit fond economisire creditare

buna ziua
de mai mult de un an contribui lunar la un fond de economisire creditare si am inteles ca pot beneficiez de deducere din impozitul pe salarii
stiu ca trebuie sa merg la finante cu copie dupa contractul cu banca si extrasul bancar din care sa se vada contributiile lunare insa nu am gasit declaratia prin care se solicita ceea ce doresc eu
ati avut aceasta situatie?
ma puteti ajuta cu un formular
mutlumesc
Cel mai recent răspuns: mmanu , utilizator 20:21, 25 Februarie 2010
ART. 581

Deducerea sumelor economisite, potrivit legii, privind economisirea şi creditarea în sistem colectiv pentru domeniul locativ

Deducerea sumelor pentru economisirea şi creditarea în sistem colectiv pentru domeniul locativ, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 227/2007. Contribuabilul poate deduce din veniturile impozabile din salarii, obţinute la funcţia de bază, cheltuielile efectuate pentru economisire în sistem colectiv pentru domeniul locativ, potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 227/2007, în limita unei sume maxime egale cu 300 lei pe an. Obligaţia acordării acestei deduceri revine organului fiscal competent şi procedura de aplicare se stabileşte prin ordin al ministrului economiei şi finanţelor.

Iar formularul este cod 230, cu termen de depunere 15 mai pentru anul expirat.
Model formular si intructiuni de depunere/completare aici :
[ link extern ]
multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere din impozit pentru economisirea in sistem colectiv vlsdan vlsdan Conform Cod Fiscal ART. 58^1 Deducerea sumelor pentru economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ, conform prevederilor Ordonantei de ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit pe venit maria-18 maria-18 Am inteles la o prezentare privind conturi de economii la BCR-BpL -(banca pentru locuinte) - conturi pe care nu le poti accesa usor, decat dupa 18 luni , ca ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratia 230, 2% din impozitul aferent anului 2017. ce înseamnă ,,deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ''? Strong Strong Buna ziua, Exista o formulare oficiala a Declaratiei 230....cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual si deducerea ... (vezi toată discuția)