avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diplome operate in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diplome operate in cartea de munca

Buna ziua,

Nu stiu unde sa ma adresez cu "problema" ce am intampinat-o eu si de aceea scriu aici deoare poate am poate ajuta cineva cu un sfat. In 2007 am teminat o facultate si in decembrie m-am amgajat la o firma , iar la inceputul lui 2008 am trimis la sediu cartea de munca impreuna cu o copie legalizata dupa diploma de studii universitare, cu speranta ca mi se va opera in ea, la diplome obtinute dupa emiterea cartii de munca. Anul acesta am intrat in sfarsit in posesia ei, chiar daca nu mai se opereaza in ea din 2011 si am avut o surpriza de proportii : diploma mea universitara nu era trecuta deloc eu ramanand cu studii medii. Dupa ce am intrebat la firma mi s-a raspuns ca nu este obligatorie trecerea diplomelor in cartea de munca mai ales ca postul pe care sunt angajata nu presupune studiile superioare. Intrebarea mea este pot face ceva pentru a mi se trece macar de acum calificarea ce am obtinut-o ,mai ales ca intre timp am facut si un master de specializare? Am vreo sansa sa obtin modificarea in baza de date a ITM-ului studiile mele? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters301096 , utilizator 14:43, 20 Septembrie 2013
Diploma de care vorbiti va poate ajuta in ocuparea unei functii care presupune studiile absolvite de dvs, indiferent ca este mentionata sau nu in carnetul de munca. Actele de studii nu se inregistreaza la ITM.Cel mai bine ar fi ca, pe langa diploma si masterat, sa dovediti si cunostintele necesare in practicarea meseriei in care v-ati calificat.
Baza de date a ITM-ului nu cuprinde referinte privind studiile unei persoane.

Din 2008 si pana in prezent nu ati vazut ca in carnetul de munca nu a fost operata diploma de absolvire a facultatii?

Aceasta trebuia inscrisa in carnetul de munca, potrivit Decretului nr.92/1976 in vigoare la data absolvirii facultatii sau prezentarii actului de absolvire a acesteia.

Ceea ce ati obtinut dupa 01.01.2011 nu se mai opereaza in carnetul de munca.
1. "Surpriza de proportii" de care ati luat la cunostinta nu este grava.

2. - Faptul ca nu a fost inregistrat actul de studii in carnetul de munca nu va prejudiciaza cu nimic.
- Cand un angajator vrea sa stie ce studii aveti nu va cere carnetul de munca ci diploma de studii.

3. Asa ca nu aveti de ce sa fiti suparata, studiile nu vi le ia nimeni.
ada_14 a scris:

.... Am vreo sansa sa obtin modificarea in baza de date a ITM-ului studiile mele? Multumesc

Daca tineti neaparat sa aveti asa ceva inscris in carnetul de munca , puteti merge la ITM cu carnetul de munca si cu copia actului de studiu la inspectorul la care a este arondat acel angajator sa va treaca studiile in carnetul de munca.

@ freeelis

Nu, nu am vazut pentru simplul fapt ca nu am avut nevoie de o copie dupa cartea de munca si mai ales ca angajatorul are sediul in alta localitate si am fost de buna creditnta ca ei au fost seriosi si au operat-o , am aflat doar cand am primit-o inapoi , mai ales ca nu se mai opereaza in ea din 2011 si eu am primit-o in 2013 numai pentru ca am insistat sa mi-o trimita.

@ tudorvaleriu

Multumesc pentru raspuns

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare carnete de munca grg_zzz grg_zzz Buna ziua! Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste modalitatea de completare a carnetelor de munca, in sensul daca angajatorul este obligat sa completeze in ... (vezi toată discuția)
E valabila la angajator adeverinta de absolvire? mirela_74 mirela_74 am si eu o neclaritate.....angajatorul meu nu vrea sa-mi ia in considerare studiile de master pe motiv ca am adeverinta de absolvire nu diploma de absolvire si ... (vezi toată discuția)
Ce prevede legislatia in vigoare referitor la adeverintele de absolvire a unei facultati benu elena benu elena Buna, as vrea sa ma sfatuiti si pe mine in legatura cu adeverinta de absolvire a unei facultati la zi, pe care am dus-o sefului meu de la resurse umane si mi-a ... (vezi toată discuția)