avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Inregistrare contract de prestari servicii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Inregistrare contract de prestari servicii

buna ziua, unde si cand trebuie inregistrat un contract civil de prestari servicii sau colaborare, incheiat intre o persoana fizica si una juridica. ce obligatii revin partilor?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:09, 18 Septembrie 2013
Contractul de prestari servicii pentru activitati ocazionale se intocmeste in dublu exemplar. Nu se declara si nu se inregistreaza nicaieri.
Beneficiarul serviciului va retine si va plati impozitul pe venit si contributiile sociale in declaratia 112 pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care s-a facut plata catre prestator.
Daca prestatorul, persoana fizica, nu are un alt contract de munca valabil, i se va retine impozitul pe venit, contributie la sanatate si pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementari fiscale contract de colaborare mariantoma48 mariantoma48 In cazul unui contract de colaborare incheiat intre o persoana fizica - profesie liberala-- (beneficiar), cu o persoana juridica-(platitor) , ce impozite si ... (vezi toată discuția)
Declaratii impozit si fond sanatate pentru colaborari ong CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua. La o asociatie non profit ,in luna septembrie 2013 am platit colaboratori. Din sumele brute am retinut impozit si fond sanatate pe care le-am virat ... (vezi toată discuția)
Colaborare cu o stenografa pensionara la sedintele ca Catela Catela O organizatie non profit are o colaborare cu o stenografa in baza unui contract de colaborare pentru sedintele CA. Mentionez ca persoana in cauza este ... (vezi toată discuția)