avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SANCTIUNE AVERTISMENT SCRIS _ ROG UN SFAT_
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SANCTIUNE AVERTISMENT SCRIS _ ROG UN SFAT_

Buna ziua. Angajatorul a dat unui salariat prin decizie avertisment scris, iar a doua zi il sfatuieste pe acesta sa faca o contestatie in vederea remedierii situatiei.INTREBAREA MEA ESTE: - in situatia in care angajatorul anuleaza aceasta decizie de sanctionare - avertisment scris - este legal, juridic vorbind, tinand cont ca in decizie la ultimul articol este specificat ca o poate contesta la Tribunal?????Se poate intoarce angajatorul, in timp, cu mentiunea ca el a anulat acea decizie, insa sa gresit, deoarece nu a fost conform legii?????Multumesc.
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 20:36, 23 Martie 2009
Sub anctiunea nulitatii nici om decizie de sanctionare nu poate fi dispusa anterior efectuarii cercetarii prealabile disciplinare in conditiile legii.
daca salariatul nu este de acord cu sanctiunea dispusa poate sa conteste decizia in termen de 30 de zile de la data primirii deciziei.

daca angajatorul anuleaza decizia de sanctionare si informeaza de acest lucru si salariatului, inseamna ca angajatorul isi recunoaste greseala si in mod normal, nu ar mai avea de ce sa se ajunga in instanta.
Salariatul a trecut prin comisia de disciplina prealabila , unde si-a sustinut apararea, dar la acel moment nu i s-au luat in seama, iar dupa ce angajatorul a luat cunostinta de parerea salariatului in sensul ca au omis din decizie elementele obligatorii conform art.268 alin 2 din codul muncii , fiind lovita de nulitate absoluta , a dat-o la intors...ROG UN SFAT IN CEEA CE PRIVESTE INTREBAREA MEA ANTERIOARA> Multumesc pentru timpul acordat si sfat .Astept in continuare alte pareri.
nikol.ilea a scris:

Sub anctiunea nulitatii nici om decizie de sanctionare nu poate fi dispusa anterior efectuarii cercetarii prealabile disciplinare in conditiile legii.
daca salariatul nu este de acord cu sanctiunea dispusa poate sa conteste decizia in termen de 30 de zile de la data primirii deciziei.

daca angajatorul anuleaza decizia de sanctionare si informeaza de acest lucru si salariatului, inseamna ca angajatorul isi recunoaste greseala si in mod normal, nu ar mai avea de ce sa se ajunga in instanta.

Din cate cunosc eu, "avertismentul scris" este singura sanctiune disciplinara pentru care legea nu prevede cercetarea prealabila.
Cat despre revenirea asupra deciziei de sanctionare, angajatorul doreste sa scoata castanele din foc prin intermediul angajatului? Poate actiona din oficiu, prin revocarea acelei decizii. Insa, asa cum s-a mai spus si angajatul are la dispozitie calea de atac in termeul legal .
marian-cristinel a scris:

Salariatul a trecut prin comisia de disciplina prealabila , unde si-a sustinut apararea, dar la acel moment nu i s-au luat in seama, iar dupa ce angajatorul a luat cunostinta de parerea salariatului in sensul ca au omis din decizie elementele obligatorii conform art.268 alin 2 din codul muncii , fiind lovita de nulitate absoluta , a dat-o la intors...ROG UN SFAT IN CEEA CE PRIVESTE INTREBAREA MEA ANTERIOARA> Multumesc pentru timpul acordat si sfat .Astept in continuare alte pareri.

Trebuie contestata! Hai, juristii, in ajutooor la colegu' suferind
Multumesc pentru timpul acordat.Asa este , conform codului muncii este singura sanctiune care nu necesita cercetare prealabila, insa la nivel de unitate au inserat in Contractul Colectiv de Munca faptul ca nici-o sanctiune nu se da fara a trece prin comisia de disciplina , fiind lovita de nulitate.

Alte discuții în legătură

Ce se intampla in acest caz cu cim? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Maine urmeaza sa primesc un avertisment scris pe care evident il voi contesta la tribunal.Ce se intampla in acest caz cu CIM? Se suspenda?Merg la serviciu la ... (vezi toată discuția)
Demisie laryssa laryssa As dorii o opinie referitoare la urmatorul caz daca se poate : In 2007 de la firma noastra un fost angajat a plecat fara sa faca cerere de demisie. Carnetul ... (vezi toată discuția)
Ajutor Liviu Popescu Liviu Popescu Anul trecut in luna noiembrie am fost concediat pentru faptul ca am acumulat trei avertisemente in decursul unui an de zile pentru o fapta prev. in r.o.i. sub ... (vezi toată discuția)