avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Carte de Identitate Scuter
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Carte de Identitate Scuter

Buna ziua stimati forumisti!
Va aduc in atentia domniilor voastre urmatoarea speta:

Societatea comerciala X comercializeaza unul din scuterele importate (din spatiu extracomunitar) de catre societatea comerciala Y unei persoane fizice. Aceasta vanzare este insotita, dupa cum este legal, de factura fiscala, certificat de garantie si carte de identitate vehicul (carte care conform unei intelegeri dintre societati vine dupa aprox. o saptamana de la vazarea finala catre un consumator, in speta persoana fizica).
Dupa un an de zile, persoana fizica se prezinta la societatea comerciala X pentru a o instiinta, verbal, ca respectiva carte de identitate emisa nu corespunde scuterului comercializat (constatare facuta de personalul de la RAR). La randul ei, societatea X instiinteaza societatea importatoare cu privire la nereguli, dupa care clientului i se prezinta urmatoarele solutii:
- inmanarea unui certificat de omnologare de tip european pe baza caruia clientul sa isi faca o noua CIV pe cheltuiala societatii importatoare;
- schimb de scutere cu plata unei diferente dupa cum urmeaza: daca pretul e mai mare decat cel initial sa fie platita de catre client, iar daca pretul e mai mic decat cel initial sa ii fie returnata clientului diferenta;
- contravaloarea scuterului.

Intrebarea este daca societatea X poate fi trasa la raspundere pentru fals in acte sau pentru comercializarea vehiculelor fara carte de identitate sau in cele din urma pentru plata eventualelor cheltuieli iscate cu transportul acestuia la unitatea RAR ori cu contravaloarea verificarii autenticitatii seriilor, sau pentru toate de mai sus la un loc.

In cazul unui control de la OPC, societatea comerciala X poate fi sanctionata pentru vanzarea de vehicule neconforme?

O zi excelenta!
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
andr3y7, utilizator

Alte discuții în legătură

Autoturism inmatriculat in germania jacquelline jacquelline Buna dimineata! Va rog sa-mi spuneti care sunt etapele inmatricularii unui autoturism care a fost adus din Germania (in prezent are numere expirate) si ce ... (vezi toată discuția)
Ce acte am nevoie pentru înscrierea unui autoturism cu numere roșii şi de unde le obțin? Lerim Lerim Ce acte am nevoie pentru înscrierea definitivă unui autoturism second cu numere roșii.Menționez că am RAR efectuat, este înregistrată la ... (vezi toată discuția)
Productie in volum mic pe langa servicii - mai declar ceva in afara de materii prime si vanzare? motanel123 motanel123 Buna ziua Situatia este urmatoarea: Firma X -- SRL fara angajati, impozit pe venit, neplatitor TVA -- se ocupa preponderent de furnizarea anumitor ... (vezi toată discuția)