avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plangere ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plangere ITM

Buna ziua. Daca un angajat face plangere la ITM, in urma primirii instiintarii de desfiintare a postului, angajatorul poate avea acces la acea plangere?
Cel mai recent răspuns: dantintesan , utilizator 09:22, 20 Septembrie 2013
Inspectorii de muncă sunt obligaţi să păstreze confidenţialitatea asupra identităţii persoanei care semnalează nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege şi să nu dezvăluie angajatorului, prepuşilor săi sau altor persoane faptul că efectuează controlul ca urmare a unei sesizări, potrivit art.18 lit.c din Legea nr.108/1999.

Sesizarea cu privire la desfiintarea postului nu cred ca este de competenta ITM-ului.
Stabilirea legalitatii sau nelegalitatii unei astfel de deciziie este atributul exclusiv al instanei de judecata.
Nu are acces la aceasta plangere. Inspectorii nu au voie sa dezvaluie identitatea persoanei care a facut sesizarea sau faptul ca acel control este efectuat in urma unei sesizari.
Bineinteles ca in practica nu e chiar asa.
Problema e ca acest individ are probleme psihice si emotionale de cand crede ca sotia il inseala cu un barbat de la locul ei de munca, o paranoia extrema care face colaborarea cu el imposibila. Mentionez ca s-a si batut cu presupusul amant intr-o seara, pana i-a despartit Politia. Si acum a facut reclamatii cu constatari fictive ce exista doar in mintea lui la mai multe autoritati, acum trezindu-ne cu controale peste controale din cauza unui individ extrem de gelos. Bineinteles, cautam o cale legala sa il oprim din deriva lui, din care facem si noi involuntar parte.
1. Practica despre care vorbiti nu este generala.

2. Calea legala este incetarea c.i.m. si de ce nu o actiune in instnata pentru repararea prejudiciului.de inagine.
ok, multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confidențialitate plângere itm Claudia Roxana Claudia Roxana Buna ziua. Dacă depun o plângere la ITM angajatorul va primii informații despre persoana care a făcut plângerea? (vezi toată discuția)
Control itm iuliaalba iuliaalba Buna ziua! Ma intereseaza sa stiu, daca in cazul unei sesizari facute de un salariat la ITM, in cazul de fata ITM Alba, inspectorii de munca vor anunta firma ... (vezi toată discuția)
Reclamatie itm mariusastra mariusastra Buna ziua as dori sa aflu daca fac o reclamatie la itm la firma la care lucrez cei de la itm sunt obligati sa mi pastreze confidentialitate reclamatiei ? ... (vezi toată discuția)