avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare de domiciliu si distrugere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare de domiciliu si distrugere

Buna ziua,
Ieri dimineata o vecina m-a rugat sa o las sa taie o craca din salcia din curtea mea care trecea peste gard in curtea acesteia.Am fost de acord ,cu conditia sa fiu si eu de fata, avand trista experienta din urma cu trei ani cand, aceiasi vecini, mi-au taiat jumatate din salcie, eu fiind de acord sa o cosmetizeze fara sa fiu si eu acasa.
Astazi dupa amiaza cand am ajuns acasa ,am constatat ca acestia taiasera deja circa 30% din salcie, fara sa tina cont ca am vrut in mod expres sa fiu de fata.Aceasta salcie era o adevarata frumusete si intentionam anul viitor sa construiesc o mica terasa la umbra acesteia, zece ani asteptand sa creasca pentru a putea realiza acest vis.Acum am un ciuf de craci cu cateva frunze si vor fi necesari ani de zile pentru a creste la loc.O alta problema ar fi ca am fost chiar injurat si scuipat,amenintat de catre ginerele acestei vecine care a si executat operatiunea de taiere.Aici insa nu am martori si nu pot proba afirmatiile mele.
Intrebarea mea este:nu pot face plangere penala la procuratura pentru violare de domiciliu si distrugere conform art.192 respectiv 217 din codul civil?
Dovada acetui fapt sunt resturile vegetale care sunt in curtea mea(un volum important de masa lemnoasa) si pe care nu le voi ridica pana nu se va face o eventuala constatare de ctre vreun agent constatator.
Cel mai recent răspuns: ContSters301351 , utilizator 07:57, 25 Septembrie 2013
Ar fi trebuit sa chemati politia cand ati gasit salcia joc. Mergeti si depuneti plangere.
dapontestefan a scris:
Ieri dimineata o vecina m-a rugat sa o las sa taie o craca din salcia din curtea mea care trecea peste gard in curtea acesteia.

Acum sincer sa fiu, era obligatia dvoastra sa va tundeti salcia la timp si sa nu o lasati sa creasca /treaca in curtea vecinului ca sa dati curs la discutii si probleme cum s-au intamplat.
Si eu am pomi in curte si va inteleg suferinta, dar sa stiti ca pomii pe hotar sau langa hotar sunt o adevarata pacoste de cele mai multe ori. Parerea mea sincera este sa nu mai puneti paie pe foc cu reclamatii si cu judecati, mai ales ca ii aveti de vecini si traiti cu ei acolo in coasta, mai ales ca repet era obligatia dvoastra sa faceti un emondaj corespunzator si o intretinere a directiei de crestere din timp. Bafta si relatii bune cu vecinii!
Aveti dreptate ,insa vecina m-a rugat sa las craca, sa faca umbra la gaini.Acum nu mai are gaini !Vrea sa puna pomi.Daca solicita, puteam eu sa cosmetizez salcia.Insa daca acum a vrut, eu trebuia sa las totul, sa fac ce si cand spune dumneaei!Avem unii servici !
Da, nici eu nu sunt de parere ca este cazul sa depuneti plangere penala, sunteti intre vecini si este pacat sa deteriorati relatiile, purtati o discutie cu vecinul, vedeti ce opinie are si el, eventual apelati la ajutorul unui mediator.
O alta problema ar fi ca am fost chiar injurat si scuipat,amenintat de catre ginerele acestei vecine care a si executat operatiunea de taiere


Cred ca relatiile sunt gata deteriorate, iar vecinul a ciuntit deja salcia.. ce opinie sa mai aiba, despre ce ?
In genere, ajungi sa regreti ca nu l-ai calcat pe cap cand ai avut ocazia :( , sa nu va ganditi ca va aprecia candva ca nu i-ati facut rau.
Pe de alta parte, plangerea dvs ( daca ati face-o) nu va avea cine stie ce efecte. Poate un NUP si o amenda administrativa.

Alte discuții în legătură

Vecinul taie de la gard pomii vechi de 40 ani? vasilegmx vasilegmx Am un vecin venit Nou prin Concubinaj.Vecina propietara nu a avut probleme cu Pomii care fäceu umbrä än amändouä pärtile mai ales Vara foarte pläcut.De ... (vezi toată discuția)
Am comis o infractiune? Mobius Mobius O sa intru direct in subiect si o sa caut sa nu va rapesc prea mult timp. Tatal meu are o gradina imprejmuita pe care detine titlu de proprietate. Tatal meu ... (vezi toată discuția)
Incalcarea propietatii ManciuB ManciuB Buna ziua am o casa in Craiova unde ma duc mai rar o data la o saptamana sau la doua am pe cineva acolo vecin in aceeasi curte pe un unchi care imi mai da ... (vezi toată discuția)