avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ingrijitoare gradinita
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ingrijitoare gradinita

buna ziua

gradinita la care am cele 3 fete nu poate angaja ingrijitoare pe motiv ca posturile sunt blocate in sistemul public. la sedinta cu parinti sa hotarit de catre parinti ”angajarea” unei ingrijitoare care sa fie platita de catre parinti. conducerea gradinitei a acceptat tacit aceasta angajare, dar iei spun ca nu isi asuma raspunderea. problema mea personala este ca daca doamne feri se face un control de la itm sau alte instituti nu as vrea ca parinte sa am probleme cu legea. cine va fi tras la raspundere. noi parinti care am angajato sau conducerea.
multumesc#-o
Cel mai recent răspuns: familistu , utilizator 18:46, 25 Septembrie 2013
Nu prea vad o forma legala si foarte acceptabila sa faceti treaba asta.

Va dau urmatoarea solutie (posibil proasta) : angajati ingrijitoarea pe firma unui parinte (mai cu "posibilitati") si faceti apoi un contract de colaborare cu gradinita, urmand ca doamna sa isi desfasoare activitatea acolo, precum si sa se supuna regulilor de acolo. Desigur, implica sa anuntati si inspectoratul caci nu cred ca directorul gradinitiei isi va asuma responsabilitatea asta.

Daca cineva mai are vreo parere, chiar sunt curios ... ce solutie ar mai exista!
Ar exista o solutie legala , numai daca ordonatorul principal de credit este de acord.

Gradinita cui ii este subordonata?
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
inspectoratului scolar. daca fac hirtie si propun scoaterea la concurs a postului, cum normal ar trebui sa faca gradinita, risc sa imi ridic alti parinti in cap. de suferit copii mei au de suferit. nu credeti

da ideea lui trandafir2 est una buna. dar cum spunea trebuie sa caut un parinte cu posibilitati. conducerea nu isi asuma nici o raspundere. a spus raspicat si directoarea si administratoarea.
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Daca parintii doresc sa angajeze o ingrijitoare, ineamna ca vor suporta cheltuielile de salarizare.
In acest sens, ei pot dona banii gradinitei in scopul de angjara o astfel de persoana..

Problema cu angajarea pe o firma si sa lucreze la gradinita este discutabila.
1. Angajatorul este unitatea de invatamant.
2.Exsita normative de personal referitoare la angajare.
2. Daca nu este angajatul scolii cine il sanctioneaza?

Alte discuții în legătură

Accidentare copil la gradinita AndreiAndrei234 AndreiAndrei234 Buna ziua, copilul meu a suferit o accidentare in timp ce era la gradinita, si a spart dintele din fata, din ce am inteles de la educatoare in timp ce se juca ... (vezi toată discuția)
Nimeni nu poate face nimic sa o schimbe pe o educatoare care are probleme de comportament și jignește și tipa Mariusimona90 Mariusimona90 Bună ziua doresc și eu sa știu dacă se poate face pt aceasta educatoare este de vreo 4 generații la noi în grădinițe și nu poate nimeni sa o dea jos ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea drepturilor angajatului de catre angazator mariusik mariusik buna ziua viitoarea mea sotie lucreaza intr-o gradinita particulara pe langa faptul k nu primea salarul la timp intr-o zi o fetita a cazut si s-a lovit desi ... (vezi toată discuția)