avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda radar pe DN 2 nu am fost niciodata acolo!!!!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda radar pe DN 2 nu am fost niciodata acolo!!!!

Buna...tocmai ce am primit o recomandata de la inspectoratul de politie Vrancea cum ca in 02.03.2007 am fost surprinsa de o camera radar cu viteza de 71,7 km/h cand maxim era 50 km/h.
Nu am fost in viata mea acolo, locuiesc in Bucuresti si am un bebelus de 4 luni si de cand s-a nascut ma deplasez cu masina doar pana in parc sau la Doctor.....!#-o
Ce e de facut?
Trebuie sa ii dau in judecata?
Cine plateste cheltuielile?
Avocatul trebuie platit inainte...sau?
Mentionez ca masina nu a fost imprumultata la nimeni....este proprietate personala...nici macar partenerul nu o conduce..are si el masina lui!Sta parcata in fata blocului!

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:48, 24 Martie 2009
faceti contestatie in 15 zile.
puteti angaja un avocat numai ca sa va formuleze contestatia.
puteti cere judecarea in lipsa.
daca aveti ceva probe-martori ca ati fost acasa...atunci procesul e ca si castigat.

av.m.vasilescu
Cred ca ati gresit anul .....consider ca este vorba despre 2009 si nu 2007, caci daca ar fi 2007 de mult este prescrisa aceea contraventie.
Faceti plangere impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei in termen de 15 zile de la comunicare, prezentati in plangere faptul ca nu ati fost in aceea perioada in zona respectiva si solicitati ca instanta sa comunice poze si inregistrarea video in baza careia ati fost sanctionat.
Va rog sa raspundeti la cateva intrebari pentru a lamuri situatia;
1.Este vorba de abul 2007 cum ati aratat dvs.sau de anul 2009 ?
2.Puteti demonstra cu acte sau cu martori ca la data respectiva va aflati in alta parte,nu la locul unde se pretinde ca ati fost surprinsa de aparatul RADAR ?

Daca ati gresit anul,puteti demonstra ca va aflati in alt loc la data si ora savarsirii contraventiei si nu ati imprumutat sau incredintat masina altcuiva la data contraventiei si puteti demonstra aceste situatii cu acte si martori,formulati contestatie impotriva procesului verbal de contraventie in tertmenul legal de 15 zile de la data primirii prin posta a recomandatei.Pastrati recomandata si plicul pentru a le atasa la dosar.Normal este ca procesul verbal sa fie insotit de o fotografie a aparatului RADAR.Daca lipseste fotografia sau aceasta nu reprezinta autoturismul dvs sau daca l-ati incredintat unei alte persoane si puteti demonstra aceasta nu veti avea probleme in admiterea contestatiei.Aveti grija sa nu depasiti termenul=D>
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2009
Radu Gabrian, Mediator
@mary_sa28
Mai inainte de contestarea procesului verbal de contraventie trebuie sa comunicati politiei datele de identificare ale presupusului conducator auto de la acea data, in caz contrar riscand sa mai luati o intre 9-20 puncte amenda care se vor adauga la cele pentru depasirea limitei legale de viteza. Parerea mea este ca ar trebui sa le trimiteti pe fax (pastrand confirmarea primirii) o adresa prin care sa le comunicati ca nu va mai aduceti aminte cine a condus autoturismul la acea data deoarece au trecut 2 ani.

Ulterior daca va trimit p-v contraventional puteti face plangere impotriva acestuia, insa pana atunci mai este.
Av. Adrian Posdarie
Imi cer scuze...am scris gresit anul este vorba despre 2009....am sunat acum la Politia Rutiera Vrancea si mi-au spus ca e nevoie doar sa scriu pe acel document ca nu am circulat pe acel drum si ei sterg din calculator probabil in urma unei reverificari...nu e nevoie de proces...deasemenea am cerut raspuns oficial si mi-au spus ca trebuie sa le innaintez o cerere.
O sa fac asta astazi si sper sa nu fie nici o problema.

Multumesc pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Amenda radar geo.yan geo.yan In data de 07.02.2009 in localitatea Dumbraveni jud Vrancea sensul de deplasare Buzau-Focsani am fost depistata pe randar conducand cu o viteza de 70%.La 1 ... (vezi toată discuția)
Procedura contestare proces-verbal Brezae Brezae Buna ziua. Am fost oprit de catre un echipaj de politie in afara unei localitati, unde este o limitare de 70km/h, si am fost depistat cu 125 km/h. Am facut ... (vezi toată discuția)
Contestare pv radar in miscare gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna ziua! zilele trecute am fost surprins de un radar aflat in miscare si sanctionat pentru depasirea vitezei legale + suspendarea permisului. Radarul era ... (vezi toată discuția)