avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PV Radar in miscare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PV Radar in miscare

buna ziua!
zilele trecute am fost surprins de un radar aflat in miscare si sanctionat pentru depasirea vitezei legale + suspendarea permisului. Radarul era montat pe un autoturism Logan de culoare rosie cu numere de Arad (nu de MAI).
procesul verbal a fost intocmit (si specificat pe PV) in localitatea A pentru depasirea limitei de viteza pe raza localitatii B. mentionez ca a fost un singur echipaj de politie care s-a intors si m-a oprit in trafic. din cate am observat pe masina era montat un radar de tip vechi.
la descrierea faptei apare:
"a condus autovehiculul marca VW cu numarul xx cu o viteza de 124 km/h in zona de actiune a indicatorului 'limitare de viteza 70km/h' inregistrata de aparatul RADAR montat pe auto AR12XPZ (caseta A103) + 54 km/h peste limita legala"
nimic despre omologare sau tipul (sau seria) aparatului radar.
am inteles ca aparatele radar au o marja de eroare care poate ajunge si la 16%. marja e specificata pentru fiecare aparat in parte in verificarea metrologica. verificarea nu mi-a fost pusa la dispozitie.
ce ma intriga e faptul ca initial mi-au comunicat 127 km/h iar pe PV au trecut 124. intreband despre acest lucru mi-au replicat sec: viteza e aia din pv.
in contextul in care fapta a fost comisa in loc B si am fost sanctionat in loc A, a faptului ca nu se specifica nimic despre tipul aparatului radar sau a faptului ca am fost surprins de aparatul radar aflat in miscare, ce sanse credeti ca sunt pt anularea sanctiunii?
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
gabriel_gavrila, utilizator
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 21:42, 17 Septembrie 2014
Buna seara,

daca apreciati ca s-a comis un abuz, si considerati ca poate fi demonstrat abuzul, in termenul legal de 15 zile de la comunicarea PV, formulati plangere contraventionala la Judecatoria a carei raza teritoriala a fost constatata contraventia, in care propuneti probe: inscrisuri, interogatoriu, martori, si expertiza tehnica pe care va trebui sa o platiti dvs.

Plangerea se depune la registratura judecatoriei in 2 ex. semnata, sa fie insotita de 2 copii de pe CI-ul dvs. si de pe PV, si taxa de timbru judiciar de 20 lei.

Succes!
procedura o stiu. doar ca voiam sa aflu o parere neutra si avizata asupra sanselor de castig. eventual ce ar trebui invocat.
Șansele de câștig sunt foarte mici.

Dacă există probele video acestea se vor depune de către poliție la dosarul de la instanță, iar judecătorul nu prea mai are ce să facă.

Nu are nici o relevanță faptul că mașina pe care era instalat aparatul radar nu avea insemnele sau numărul MAI, deoarece nu există o astfel de obligație prin lege.

Viteza care se ia în considerare la un eventual proces e cea de pe proceul verbal. Dacă pe înștiințarea care va fost trimisă apare o altă viteză nu are importanță, deoarece D-voastră contestați procesul verbal și nu înștiințarea respectivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala florinster florinster Buna ziua, am fost inregistrat ieri de aparatul radar(de tip nou), care se afla in miscare, in localitate, cu viteza de 99km/h pe restricitie de 70km/h. Am ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar! rog raspuns! indubitabil indubitabil Buna ziua. Va postez mai jos contestatia pe care am facut-o in urma unui eveniment nefericit pe care l-am avut. Va rog sa imi estimati sansele castigarii ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile Zappo11 Zappo11 Am fost sanctionat contraventional cu amenda si complementar cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile deoarece am fost surprins de ... (vezi toată discuția)