avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se plateste CASS?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se plateste CASS?

Pt o persoana cu handicap, asigurata in sistemul sanitar prin efectul legii si care este angajata cu carte de munca se opreste contributia pt asigurarile sociale de sanatate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:55, 21 Septembrie 2013
Potrivit Legii nr.95/2006 :
Art.213 (1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:
.......
d) persoanele cu handicap care nu realizează venituri din muncă, pensie sau alte surse, cu excepţia celor obţinute în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 102/1999**) privind protecţia specială şi încadrarea în muncă a persoanelor cu handicap, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 519/2002, cu modificările şi completările ulterioare;
....

Pe cale de interpretare, persoanele cu handicap care realizează venituri din muncă, pensie sau alte surse platesc CASS

Nu platesc contribuatia de asigurari sociale de sanatatate cele care obtine venituri în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 102/1999 privind protecţia specială şi încadrarea în muncă a persoanelor cu handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate handicap Lungu Constantin Lungu Constantin Am fost cu sotia la medicul de familie si a refuzat sa-i mai elibereze reteta compensata 100% conform certificatului de handicap permanent, pe motiv ca a ... (vezi toată discuția)
Decizie pentru stabilirea cass 630 dorinsilviuonea dorinsilviuonea daca am indemnizatie de handicap de 234 lei fara alta sursa de venit,de ce mi-a venit hartie de la ANAF sa platesc 468 lei pe 2012? (vezi toată discuția)
Daca sunt somer neindemnizat sunt asigurat in sistemul public de sanatate? sorineldobre sorineldobre Am citit ce dovezi trebuie duse la medicul de familie pt. a demonstra ca esti platitor de asigurare de sanatate pentru diferite categorii printre care si ... (vezi toată discuția)