avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat magazin alimentar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat magazin alimentar

am si eu o intrebare urmeaza sa imi deschid un magazin alimentar... miercucri imi eis actele si o sa imi iau acsa de marcat... odata luata am inteles k trebuie sa depun dosaru la fisc !
Intrebarea mea este pana se aproba acel dosar(am inteles7 zile) pot vinde ceva? am inteles de la cineva ca se poate vinde daca mentionezi k magazinul este in curs de amenajare dar ma indoiesc..ma poate lamurii cineva?/
Cel mai recent răspuns: luciano55 , utilizator 11:57, 23 Septembrie 2013
Buna ziua,
Nu puteti vinde fara casa de marcat.
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns, intelesesem ca se poate daca tin un registru special si apoi la sf de zii scot factura....iar cand se fiscalizeaza trec toate aceste lucruri in casa de marcat insa se pare ca informatia a fost gresita... exista vreo procedura de grabire a fiscalizarii?

OG.28/1999 prevede ca:

"Art. 6
Obligaţia operatorilor economici prevăzuţi la art. 1 de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale ia naştere de la data începerii activităţilor comerciale desfăşurate în fiecare locaţie"


NORMLELE METODOLOGICE pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utilizaaparate de marcat electronice fiscale stipuleaza urmatoarele:

" Art. 6. - (1) În situaţia defectării aparatului de marcat electronic fiscal utilizatorii consemnează în cartea de intervenţii a aparatului de marcat electronic fiscal, prezentată în anexa nr. 1, data şi ora la care au anunţat defectarea acestuia şi păstrează confirmarea scrisă, respectiv telex, fax sau altele asemenea, privind anunţarea defectării aparatului de marcat electronic fiscal.
(2) Până la repunerea în funcţiune a aparatului defect, utilizatorii, cu excepţia taximetriştilor, înregistrează tranzacţiile efectuate în această perioadă într-un registru, denumit în continuare registru special, care se completează fără ştersături sau fără spaţii neutilizate.
(3) Registrul special se întocmeşte conform modelelor prezentate în anexele nr. 2 a) şi 2 b).
(4) Registrul special va avea paginile numerotate, va fi sigilat şi va fi ştampilat de către organul fiscal la care utilizatorul este înregistrat ca plătitor de impozite şi taxe, cu precizarea numărului de pagini conţinut de acesta, şi va fi prezentat de către utilizator, cu excepţia taximetriştilor, pentru vizare o dată cu depunerea declaraţiei de instalare a aparatului la organul fiscal în a cărui rază teritorială a fost instalat acesta.
(5) La repunerea în funcţiune a aparatului tehnicianul unităţii de service acreditate, denumit în continuare tehnician de service, consemnează în registrul special, după ultima înregistrare a tranzacţiilor efectuate de utilizator, data şi ora începerii funcţionării aparatului, sub semnătura şi numele în clar ale tehnicianului de service.
Art. 7. - (1) Până la repunerea în funcţiune a aparatului defect, utilizatorii, cu excepţia caselor de schimb valutar, eliberează clienţilor, la cererea acestora, facturi fiscale, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) Pe perioada nefuncţionării aparatului de marcat electronic fiscal casele de schimb valutar eliberează clienţilor buletin de schimb valutar, iar datele privind tranzacţiile efectuate în această perioadă vor fi introduse în aparate după repunerea în funcţiune a acestora.
Art. 8. - (1) În situaţia întreruperii curentului electric în momentul emiterii unui bon fiscal, acesta se păstrează de către utilizator împreună cu raportul fiscal de închidere zilnică prevăzut la art. 33 pct. C lit. a).
(2) Pentru tranzacţiile efectuate în perioada întreruperii curentului electric utilizatorii aplică prevederile art. 6 alin. (2) şi ale art. 7.
(3) În registrul special, înainte de înregistrarea tranzacţiilor, se notează data şi ora întreruperii curentului electric, iar în final, data şi ora la care aparatul începe să funcţioneze, sub semnătura şi ştampila utilizatorului. "
ACESTE LEGI LE-AM CITIT SI EU DAR PT O PERSOANA FARA EXPERIENTA IN DOMENIU SAU O PERSOANA FARA STIINTE JURIDICE I ESTE GREU SA TRAGA O CONCLUZIE
DECI SE POATE UTILIA UN REGISTRU SPECIAL DUPA CE A FOST DEPUS DOSARUL DE FISCALIZARE?
Nu

Alte discuții în legătură

Registru special casã de marcat Qimer Qimer O problemă simplă: În registrul special (în cazul defectării casei de marcat) se trece fiecare operație sau doar totalul vânzărilor pe zi? Cu ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal mai mic sau mai mare ana & maria ana & maria 1.se intimpla ca de citeva ori ca inchiderea de zi sa nu fie la fel cu monetarul, din cauza unor pene de curent sau daca se prinde rola de hirtie nu mai imi ... (vezi toată discuția)
Inregistrare bacsis camicami camicami Spuneti-mi si nie,daca stiti,cum se impoziteaza bacsisul marcat pe bon dar lasat salariatului? inregistrari contabile ? Multumesc. (vezi toată discuția)