avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bon fiscal mai mic sau mai mare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bon fiscal mai mic sau mai mare

1.se intimpla ca de citeva ori ca inchiderea de zi sa nu fie la fel cu monetarul,
din cauza unor pene de curent sau daca se prinde rola de hirtie nu mai imi scoate bonul de casa respectiv,produsul fiind descarcat din gestiune
2.o alta problema este ca atunci cind clientul pleaca din hotel si cere factura,automat i se emite si bon fiscal,dar daca clientul se razgindeste si nu mai plateste cash ci cu cardul,si receptionera ii face factura de storno de pe cash si o trece pe credit card ,ramin cu suma marcata numerar pe bonul fiscal +suma de credit card
cei de la casele de marcat au zis ca nu e posibil sa stergem o inregistrare ,odata ce a fost scos bonul fiscal
ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 18:23, 25 Noiembrie 2009
banuiesc ca ai un program care iti emite facturile , iat casa de marcat este conectata la calculator. Daca este asa , atunci cai care iti asigura servisul la program ar trebui sa-ti faca o setare astfel incat sa-ti iasa numai factura ,iar pt incasare sa optezi tu daca ii tai chitanta sau bon fiscal . Orice suma batuta in casa de marcat nu poate fi stearsa!
In situatia defectarii aparatelor de marcat electronice fiscale , trebuie anuntat obligatoriu distribuitorul autorizat care a livrat aparatul sau firma de service acreditata de acesta.

Pana la repunerea in functiune a aparatelor de marcat electronice fiscale, utilizatorii sunt obligati sa inregistreze intr-un registru special toate operatiunile efectuate. La cererea clientului trebuie emise si facturi.
La fel se procedeaza si la intreruperea curentului

a) Raportul fiscal de inchidere zilnica:
Este documentul de finalizare a gestiunii pe termen scurt, respectiv zi de lucru si trebuie sa cuprinda:

* antetul bonului fiscal;
* numarul de ordine al raportului Z, care va fi numai crescator si care se inregistreaza in contorul Z;
* data emiterii raportului Z, respectiv ora, ziua, luna si anul;
* numarul avariilor care determina stergerea memoriei RAM si ora producerii acestora.

In cazul stergerii memoriei RAM, utilizatorul are obligatia de a reintroduce datele inscrise pe rola-jurnal privind tranzactiile efectuate de la ultima inchidere zilnica pana in momentul stergerii memoriei RAM;

* numarul bonurilor fiscale emise in ziua raportata;
* logotipul si seria fiscala ale aparatului;
* valoarea totala zilnica a operatiunilor si totalul TVA;
* valoarea totala zilnica a operatiunilor si TVA defalcata pe cote ale acesteia, cu indicarea nivelului de cota;
* valoarea totala zilnica a operatiunilor scutite de TVA;
* valoarea altor taxe care nu se cuprind in baza de impozitare a taxei pe valoarea adaugata.

b) Registrul special

Raportul fiscal de inchidere zilnica si registrul special sunt documente care stau la baza inregistrarii in evidenta contabila a firmei utilizatoare a veniturilor si a TVA colectata rezultata din desfasurarea activitatilor de comert si prestari de servicii catre populatie.

Aceleasi documente trebuie consemnate si in jurnalul de vanzari, sumele fiind preluate si raportate prin decontul de TVA cod 300.

c) Rola-jurnal
Este documentul pe care se inscriu toate datele din bonurile fiscale si se pastreaza arhivata timp de 2 ani de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia a fost intocmit.

Raportul fiscal de inchidere zilnica reprezinta documentul pe baza caruia se inregistreaza veniturile din activitatea de comert sau de prestari servicii in contabilitate;
Raportul casei de marcat-acest raport se scoate la sfarsitul fiecarei luni, din casa de marcat. Atentie! Acest raport se poate scoate oricand, pentru ca se poate selecta perioada pentru care sa fie emise datele. Casa de marcat va tipari un raport cu totalul vanzarilor efetuate in perioada setata, inclusiv sumele incasate prin card, prin tichete de masa sau cecuri, valoarea TVA.

Teoretic ,intre toate acestea trebuie sa existe corelatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal sau chitanta? stanceni stanceni Buna seara! Am si eu o intrebare...ca si firma care vine bunuri catre pesoane fizice am achizitionat o casa de marcat. Problema care o ridica serviciul de ... (vezi toată discuția)
Plata card emitere bon fiscal? LazarAlinaMihaela LazarAlinaMihaela Buna ziua, am un coafor si am avut o \\\\\\"mica problema\\\\\\" cu un client. Practic domnul a achitat cu cardul acum o saptamana plata unor servicii care ... (vezi toată discuția)
Obligata sa incalce legea! Carco Carco Salutare! O sa fac cat mai scurt posibil. prietena mea este obligata de patroana sa vanda,partial, produse fara bon fiscal invocand aceeiasi scuza pt clientii ... (vezi toată discuția)