avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasirea domiciliului conjugal si a unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasirea domiciliului conjugal si a unui minor

buna dimineata!asi dori si eu sa stiu ce ar trebui facut in cazul meu.mentionez faptul ca sotia mea a plecat de acasa in urma cu 2 luni anuntandu-ma printr-un sms in timp ce eu eram la servici iar fata mea in varsta de 2 ani si 7 luni se afla la gradinita.acum o luna sa reintors acasa pt 2 saptamani(cat timp si-a facut o lucrare dentara),ea spunandu-mi ca revine de tot dar dupa ce si terminat lucrarea a plk lasand fata in patut cu biberonul si mi-a trimis un sms in care imi zicea ca a venit cineva si a luat-o(fara voia ei se intelegea).am anuntat politia si sa deschis un dosr penal.am fost instintat de catre procuratura ca nu sa inceput urmarirea penala din lipsa de probe.acum se afla in strainatate unde a avut un accident si politia din tara respectiva ma sunat,eu de 2 spt vb cu ea zilnic si imi spune ca se itoarce acasa dar pentru orice eventualitate as dori sa fac o plangere pentru paraside de domiciliu pt. a nu avea surpriza de a se intoarce si a-mi lua fata. ps.in cazul in care se intoarce si ne reconciliem poate afecta cu ceva plangerea? vs multumesc pentru rabdarea acordata!

[ va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, contravine regulamentului de postare, multumesc]
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:24, 30 Septembrie 2013
Din cate am inteles eu din prezentare dvs., in acest moment, sotia dvs. este accidentata, in strainatate. Cu alte cuvinte, nu puteti spune ca v-a abandonat pe dvs. si pe minora, deci infractiunea de la art.305 din codul penal in vigoare nu poate fi sustinuta. Pe de alta parte, fiind inca sotia dvs. si avand aceleasi drepturi cu privre la minora ca si dvs (ambii sunteti parinti), iar minorul in grija dvs., la domiciliul familiei, daca nu ii veti permite sotiei la intoarcere sa-si vada fata, dvs. veti incalca legea. De asemenea, nu aveti dreptul sa-i interziceti sa se intoarca in locuinta familiei. Daca nu mai merge treaba, divortati, iar instanta va stabili cine se va ocupa pe viitor de cresterea si educarea copilului si in ce loc. Pana atunci, in fata legii, aveti aceleasi drepturi si obligatii ref. la minora.
Nu exista infractiunea de parasire de domiciliu, doar in legislatia comunista existau asemenea prevederi, daca va raportati la abandonul de famile prevazut de art.305 c.p. nu cred ca este cazul atata timp cat minorul a ramas cu dvs nu putem discuta de parasire, alungare, lasarea fara ajutor sau expunerea la suferinte fizice sau morale, deci in concluzie nu veti rezolva nimic cu plangerea, aceasta situatie va poate ajuta doar in eventualitatea unui divort.
Cand se intoarce sotia dvs. trebuie sa aveti o discutie serioasa in legatura cu casnicia dvs . Daca pleaca, are un motiv , fie o nemultumire , fie un interes personal . Stabiliti cu ea ce doriti sa faceti in viitor si cel mai important lucru , ce faceti cu fetita , care are nevoie de ingrijire, stabilitate , iubire si atentie. Trebuie sa va ganditi la binele copilului, si la dvs.
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2013
CRM2013, utilizator
Totusi, a lasat copilul singur in casa, cu biberonul in gura, asta nu-i lasare fara ajutor?
Ar trebui sa discutati cu un avocat despre ce inseamna fiecare varianta si ce urmari are. Poate v-ar ajuta mai degraba o stabilire de domiciliu a minorei. Dv. aveti cum va ocupa de copil?
Ce va doriti exact?
Atunci cand a plecat de acasa(prina data) a plecat la un baiat care la cunoscut pe internet,parasind si locul de munca fara sa anunte(ulterior i-sa inchis contractul de munca).Eu am aflat unde sta(la 150 de km) si m-am dus sa vorbesc cu ea inpreuna cu fetita si sa incerc sa o conving sa revina acasa.Mi-a zis ca se intoarce dar ca mai trebuie sa ramana cateva zile acolo sa rezolve unele treburi(nu stiu ce treburi ar fi putut rezolva tinand cont de faptul ca se afla de 5 zile la adresa respectiva).O saptamana mai tarziu in loc sa vina acasa a plecat cu respectivul in Germania(la prostitutie) unde i sa rupt un dinte(atunci mi-a zis ca se intoarce acasa sa stea cu fata definitiv si a ramas 2 saptamani cat timp si-a facut lucrarea la dinti).Dupa terminarea lucrarii(a2 zi dimineata)a plecat de acasa in strainatate la respectivul.De acolo au plecat in Belgia unde acesta in urma discutii cu sotia mea el a injunghiat-o(de 9 ori)una din lovituri fiind la gat.A avut foarte mare noroc ca nu a decedat din ce mi-a spus politia de acolo si medicii care au tratat-o.Cand am vb cu ea in spital la telefon si dupa aceea cand a vorbit cu mine si cu fata pe internet imi spunea atat ca o sa vina acasa si o sa stea cu fata sa aibe grije de ea etc etc.Dupa ce nu am mai luat legatura cu ea timp de cateva zile am aflat de la o cunostiinta unde locuia ea ca aceasta a plecat in Olanda cu un baiat care nu stiu unde la cunoscut.Am reusit cu ajutorul acelei cunostinte sa iau legatura cu ea in Olanda si tunci m-ai zis ca nu se mai intoarce acasa ca ea il iubeste pe acel baiat.eu i-am propus sa vina acasa sa divortam si sa-si vada de viata ei iar eu imi asum responsabilitatea cresterii copilului.atunci ea mi-a zis ca o sa vina sa divortam dar ca fata nu vrea sa mi-o lase.
PS Ce pot eu sa fac in acest caz?
PS 2 mentionez faptul ca sotia mea mai are 3 copii din relatii anterioare pe care ia parasit pe cand acestia aveau cateva luni dar nu era cununata cu respectivii tati.
PS 3 MA TEM CA DACA VA OBTINE IN VREUN MOD INGRIJIREA FETITEI ACOLO UNDE VA MERGE DACA SE VA CERTA CU CEL CU CARE STA SAU VA STA SI O VA DA AFARA DIN CASA FIICA MEA AR AVEA DE SUFERIT SAU MAI MULT AR PUTEA FI ABANDONATA CINE STIE PE UNDE PENTRU CA SOTIIA MEA NU MAI ARE PE NIMENI DECAT PE NOI.
DECI CE AR TEBUI EU SA FAC IN CAZUL DE FATA?IMI CER SCUZE DAR A TREBUIT SA RELATEZ TOT CE SA INTAMPLAT PENRU A AVEA UN RESPUNS CAT DE CAT EXACT IN CEEA CE PRIVESTE DESFASURAREA PASILOR CARE TREBUIE SA-I FAC.
VA MULTUMESC!
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
daridan, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna! dragutzacriss dragutzacriss Cunosc un cuplu casatorit de 12 ani, iar acum ea a luat fetita fara ca el sa stie si a plecat la mama ei cu toate hainele si cu cateva bunuri, si in plus plus ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului morenitaG morenitaG As dori sa stiu ce se intampla daca sotul este dat la\"parasire de domiciliu\"?El este plecat din tara si nu isi asuma raspunderea asupra familiei.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Motive obiecte pt abandon de familie clls clls Daca sotia pleaca de acasa si locuieste, impreuna cu copilul minor, in casa mamei ei, se considera abandon de familie? In cazul divortului, cat se tine cont - ... (vezi toată discuția)