avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasirea domiciliului conjugal si a unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasirea domiciliului conjugal si a unui minor

buna dimineata!asi dori si eu sa stiu ce ar trebui facut in cazul meu.mentionez faptul ca sotia mea a plecat de acasa in urma cu 2 luni anuntandu-ma printr-un sms in timp ce eu eram la servici iar fata mea in varsta de 2 ani si 7 luni se afla la gradinita.acum o luna sa reintors acasa pt 2 saptamani(cat timp si-a facut o lucrare dentara),ea spunandu-mi ca revine de tot dar dupa ce si terminat lucrarea a plk lasand fata in patut cu biberonul si mi-a trimis un sms in care imi zicea ca a venit cineva si a luat-o(fara voia ei se intelegea).am anuntat politia si sa deschis un dosr penal.am fost instintat de catre procuratura ca nu sa inceput urmarirea penala din lipsa de probe.acum se afla in strainatate unde a avut un accident si politia din tara respectiva ma sunat,eu de 2 spt vb cu ea zilnic si imi spune ca se itoarce acasa dar pentru orice eventualitate as dori sa fac o plangere pentru paraside de domiciliu pt. a nu avea surpriza de a se intoarce si a-mi lua fata. ps.in cazul in care se intoarce si ne reconciliem poate afecta cu ceva plangerea? vs multumesc pentru rabdarea acordata!

[ va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, contravine regulamentului de postare, multumesc]
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:24, 30 Septembrie 2013
Trebuie sa mergeti urgent la Judecatorie si sa cereti autoritatea parinteasca unica si domiciliul fetitei la dvs., atat prin proces de fond, cat si prin Ordonanta presedintiala.
Scrieti o sesizare si la DGASPC de care apartineti si aratati ceea ce ati scris aici.
Inainte de depunerea cererilor la Judecatorie, mergeti la un mediator si va informati despre avantajele medierii.
De luat fata in strainatate nu poate sa o ia, decat prin trecerea frauduloasa a frontierei, fiindca fetita are nevoie de pasaport , care se elibereaza doar cu acordul dvs., iar la fiecare iesire din tara, trebuie sa prezinte la granita un acord notarial semnat din nou de dvs.
Eu v-as recomanda sa asteptati si sa strangeti probe. Ce dovezi aveti pentru cele sustinute? Dovezi de prostitutie? Dovezi ca nu lucreaza la negru pe undeva? Dovezi despre ceilalti copii ai ei etc.?
Cu ce sa sustineti o cerere, aveti, azi?
Daca nu, mai degraba strangeti probe cateva luni, in tacere. Orice: inscrisuri, martori, smsuri...
am toate mesajele trimise de ea decand a plecat plus de asta nu stiu numai eu despre copii lasati.cat despre injunghiere se poate proba sunand in la politia din belgia.referitor la prostitutie am martori care pot confirma cele spuse.
Cine sa sune la politie in Belgia? Nu probeaza nimic telefonul ala, nu da judele telefoane si nici nu sta sa asculte pe cineva care a dat un telefon la politia din Belgia. Va trebuie documente.
Cu prostitutia depinde de martori, daca au vazut-o sau auzit-o si sunt convingatori, e ok.
Parerea mea: strangeti dovezi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! dragutzacriss dragutzacriss Cunosc un cuplu casatorit de 12 ani, iar acum ea a luat fetita fara ca el sa stie si a plecat la mama ei cu toate hainele si cu cateva bunuri, si in plus plus ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului morenitaG morenitaG As dori sa stiu ce se intampla daca sotul este dat la\"parasire de domiciliu\"?El este plecat din tara si nu isi asuma raspunderea asupra familiei.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Motive obiecte pt abandon de familie clls clls Daca sotia pleaca de acasa si locuieste, impreuna cu copilul minor, in casa mamei ei, se considera abandon de familie? In cazul divortului, cat se tine cont - ... (vezi toată discuția)