avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate sa imi ia copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate sa imi ia copilul?

Buna ziua! Am o fetita de aproape 3 ani , locuiesc in alta tara cu tatal ei care este de alta nationalitate si nu suntem casatoriti. Fetita are cetatenie romana si e pe numele meu iar pe certificatul ei de nastere e trecut si numele tatalui. Exista vreo posibilitate ca el sa poata sa imi fetita?
Ar trebui sa ne furnizati mai multe date. Nu ati mentionat in ce tara locuiti in prezent cu copilul.
Situatia este ca exista unele legi din tara unde s-a nascut copilul dvs care favorizeaza pe tatal sa obtina custodia copilului. Tarile musulmane alte legi......totul depinde de legile din tara unde este in prezent copilul. Asadar in ce tara sunteti acum cu copilul?
Adevarul ca daca ati sti in ce tara e, cunoasteti si legea in tara respectiva,, :slap:
Exista doamna poasibilitatea si daca ati fi in tara.
Aveti munca in acea tara, unde locui si cu ce va creste fata ? Judecati-va acolo unde sunteti pt copil, sa locuiasca cu dvs, ca tatal sa plateasca pensie etc. Va trebui sa consultati un avocat acolo unde sunteti ca un pic de dreptate are si Tarzan :)
Daca exista probleme si neintelegeri, sfatul meu este sa incercati sa veniti in Romania si sa va judecati aici.
In strainatate situatia poate sa fie mult mai complicata decat in Romania.
Copilul unde s-a nascut si cat timp ati locuit impreuna in strainatate cu totii?
In ce tara va aflati?
Daca va aflati in tara musulmana veti avea probleme mari de tot...
@gi_jane2

IoanaTeo a scris:

Fetita are cetatenie romana si e pe numele meu iar pe certificatul ei de nastere e trecut si numele tatalui.

Ma gandesc ca daca fetita are cetatenie romana,@IoanaTeo,ar putea sa fuga cu fata in Romania si sa nu se mai intoarca in tara aceea ptr.a nu i se lua copilul. Situatia este ca nu stim exact in ce tara e si ce legi au acea tara ptr.astfel de probleme.
Nu sunt in nici o tara musulmana slava Domnului... sunt in Germania.. am inceput de vreo 3 saptamani sa lucrez aici, limba nu o stiu f bine .. fetita e nascuta in Romania... iar tatl este ungur .. nu cunosc bine legile de aici .. si da as dori sa ma intorc in Romania ca aici nu am ce sa fac .. nu am pe nimeni decat pe tatal fetitei

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. ... Andreeaparlog Andreeaparlog Buna ziua! Am o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am o fetita de 1 an si 8 luni, nascuta in Germania, pe care o cresc singura deoarece tatal ei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am nevoie de niște sfaturi. povestea mea pe scurt ... Elena@123 Elena@123 Buna ziua. Am nevoie de niște sfaturi. Povestea mea pe scurt este urmatoare: Sunt insarcinata in 5 luni, locuiesc în Germania iar tatăl copilului a ... (vezi toată discuția)
Custodia in spania ContSters352744 ContSters352744 Buna seara,am o problema si nu stiu cum o pot rezolva,eu sunt romanca si sunt in spania cu fetita mea de 5 ani,tatal ei e spaniol,st despartita de el si am ... (vezi toată discuția)