avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Am o problema si am nevoie de ajutorul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Am o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. ...

Buna ziua! Am o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am o fetita de 1 an si 8 luni, nascuta in Germania, pe care o cresc singura deoarece tatal ei are alte prioritati. Noi nu suntem casatoriti, dar fetita ii poarta numele deoarece am facut recunoasterea paternitatii. Eu am un certificat de la Protectia Copilului de aici, din Germania, unde scrie ca eu am drepturi depline pentru micuta, dar ea are pasaport si certificat romanesc. Asi dori sa plec cu fetita in Romania si asi dori sa stiu daca am nevoie de procura din partea lui sau nu.
Ultima modificare: Duminică, 21 Martie 2021
Andreeaparlog, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:57, 22 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Sunteti cetățeni români și puteti intra oricand in tara.
Dar, la ieșirea din România, veti avea nevoie de acordul tatălui, manifestat prin declarație notariala (Nu procura)
Ideea e ca vreau sa plec cu avionul si am inteles ca am nevoie doar de mutatia fetitei tradysa in limba romana.

raluk0207 a scris:

Nu. Sunteti cetățeni români și puteti intra oricand in tara.
Dar, la ieșirea din România, veti avea nevoie de acordul tatălui, manifestat prin declarație notariala (Nu procura)

ca am nevoie doar de mutatia fetitei tradysa in limba romana.

oare la ce va referiti ?
Nu stiu ce s-a intamplat de nu s-! Trimis mesajul complet.
Am inteles ca am nevoie doar de mutatia din Germania tradusa in limba romana pentru a ma intoarce.

gi-jane2 a scris:

ca am nevoie doar de mutatia fetitei tradysa in limba romana.

oare la ce va referiti ?

a, va referiti cand va intoarceti din Romania in Germania?
la noi e ceva mai complicat, fie veti obtine o hotarare din care sa reiasa ca exercitati singura autoritate aparinteasca, fie una prin care se suplineste acordul tatalui, fie una prin care s-a hotarat ca locuinta copilului sa fie la dvs in Germania, altfel, doar ca aveti acte de sedere in Germania, nu ajuta.
Pt mai multa siguranta, intrebati la politia de frontiera c ce acte aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura minor popa1alina2 popa1alina2 buna ziua am si eu o intrebare suntem plecati amandoi parinti si un minor in germania si eu mama asi dori sa plec cu copilul in romania pot face o ... (vezi toată discuția)
Iesirea cu copilul din tara cu procura sau fara? ContSters116232 ContSters116232 Buna ziua, Doresc sa plec o perioada in Romania cu avionul bilet dus-intors impreuna cu fiica mea minora.Daca avem domiciliul in Germania amadoua mai este ... (vezi toată discuția)
Buna seara - calatorie cu minor nascut in italia oanasimon45 oanasimon45 am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in ... (vezi toată discuția)