avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura minor

buna ziua am si eu o intrebare suntem plecati amandoi parinti si un minor in germania si eu mama asi dori sa plec cu copilul in romania pot face o imputernicire notariala ca sa pot pleca cu el si ce acte imi trebuie si daca trebuie tradusa in romana va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:48, 19 Martie 2014
Nu aveti nevoie de vreo procura.
Aveti nevoie de acordul celuilalt parinte care nu calatoreste cu minorul doar cand veti mai iesi din Romania. Daca intentionati sa va intoarceti impreuna cu copilul in Germania, tatal va poate da acordul de acum, mergeti la consulat sau ambasada.
si ca sa plec cu el in romania nu imi trebuie nimic si acordul cum sil poate da tatal?
va multumesc
V-am zis deja. Pt a veni in Romania nu aveti nevoie de acord, iar pt a-si da acordul sa iesiti din Romania, mergeti la consulat sau ambasada.
Daca tatal vine in Romania pana sa vreti sa calatoriti in strainatate, acordul il va da la noi, la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare copiilor nascuti in strainatate pentru a calatorii miha.filip_88 miha.filip_88 as dori sa stiu daca este obligatorie detinerea de certificat romanesc pentru a putea aduce din romania in spania copilul( nascut in spania).certificatul pe ... (vezi toată discuția)
Calatorie naya naya Doresc sa calatoresc cu copii fara sotul meu.Am certificat de casatorie romanesc.El si copii sunt cetateni sirieni.Copii au pasapoarte siriene,au insa si ... (vezi toată discuția)
Plecare din romania cu un minor tsimona tsimona BUNA,CINE MA POATE AJUTA SA IMI SPUNA,,,AM DIVORTAT SI AM O FETITA DE 2ANI MIA FOST INCREDINTATA MIE DEFINITIV..EU AS DORI SA PLEC IN ITALIA CU FETITA SI ... (vezi toată discuția)