Detin de 5 ani un teren si o casa batraneasca, totul fiind imprejumuit.
Fostul proprietar a avut un litigiu cu vecinul, situatia fiind clara d.p.v. juridic (hot. judecatoreasca definitiva) la momentul cand am cumparat eu.
Problema este ca acest vecin sare la bataie de fiecare cand merg la imobil, mai mult, a scos stalpii de granituire pusi de executorul judecatoresc, iar acum am vazut ca a inceput sa construiasca si niste borduri pe terenul meu.
Toate faptele de mai sus au fost sesizate politiei, ultima sesizare a fost facuta acum 3 luni, s-a trimis o echipa de criminalisti pentru constatare, au facut poze, raport etc. Am sesizat si Inspectoratul de stat in consturctii pentru constructiile ilegale ...
Problema este ca nici politia si nici inspectoratul de stat nu au luat nici un fel de masuri impotriva vinovatilor, politia nu mai demareaza nimic pentru simplul fapt ca paratul a dat o declaratie prin care zice ca e in proces cu mine (nu am niciun proces), iar eu nici nu ma pot apropia de terenul si casa mea pentru ca vecinii sar la bataie cu parii.
Mai mult, azi am constatat ca mi-au blocat accesul in propria casa (au blocat usa de la intrare cu niste mobile).
Situatia e foarte disperata si trebuie sa iau masurile legale astfel incat cei care imi provoaca tulburarea de posesia sa fie pedepsiti iar eu sa beneficiez de dreptul meu de proprietate nestingherita.
din pacate, asa e, iar situatia este disperata in conditiile in care platesc foarte multi bani la banca pt. o proprietate pe care statul roman nu mi-o garanteaza din moment ce nu pot beneficia de drepturile care decurg in aceasta ... pe scurt, ar trebui sa-mi iau un avocat si sa-i dau in judecata? care ar fi pasii? e adevarat ca judecatorul poate dispune neinceperea urmaririi penale? ce fac intr-o astfel de situatie pt ca oamenii nu se potolesc ...apropo, vorbim de Bucuresti nu de nu stiu ce sat izolat....
In continuare spun ca politia ar trebui sa faca mai mult, nu inteleg totusi pe ce se bazeaza vecinul dvs avand aceasta atitudine, risca mult din punct de vedere al raspunderii penale, poate sunt amanunte pe care nu le-ati comunicat.
nu stiu pe ce se bazeaza vecinul, cert e ca politiei nu-I pasa, mai mult atitudinea e de tergiversare. din acest motiv ma gandeam ca urmatorul pas ar fi actiunea in judecata, din moment ce politia asteapta probabil sa ma omoare, altfel nu-mi dau impresia ca ar fi de competenta lor .....