avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa la comun dupa divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa la comun dupa divort

Buna ziua. Am o casa achizitionata acum 3 ani prin prima casa. Cand am achizitionat.o eram casatorit si normal si sotia este trecuta in acte ca si codebitor casa fiind luata prin credit. Intre timp am divortat si vrem ca imobilul sa ramana doar al meu fara sa mai apara ea in acte. Cum se face acest lucru legal? se imparte? daca da cum? casa este a bancii. eu platesc ratele de la inceput si in continuare. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:10, 23 Septembrie 2013
apelati la mediere daca sotia este de acord sa preluati casa cu rate cu tot si poate ajungeti la o intelegere .
Faceti partaj dvs ramaneti cu imobilul si creditul. Acesta se face cu acordul bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament cu credit ipotecar nemteanul1980 nemteanul1980 Detin impreuna cu sotia un apartament contractat prin credit ipotecar. Titularul contractului de credit sunt eu, sotia fiind codebitor. Bunul a fost ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)