avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs

Buna seara,

Am si eu o probleam o prietena de a mea a fost arestata de curand pe baza unor semnaturi pe niste cecuri, care ia zice ca nu le-a seman ia zice ca decat facea facutri dar cecurile nu le facea ia. A primit 5 ani pentru frauda sau ceva de genu.
Se poate face ceva recurs?
Si daca se face rescurs se rezolva ceva cel putin se poate reduce din pedepsa?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:16, 28 Septembrie 2013
Stefan1989 a scris:

Buna seara,

Am si eu o probleam o prietena de a mea a fost arestata de curand pe baza unor semnaturi pe niste cecuri, care ia zice ca nu le-a seman ia zice ca decat facea facutri dar cecurile nu le facea ia. A primit 5 ani pentru frauda sau ceva de genu.

Multumesc.

In primul rand e importanta incadrarea data pentru fapta.
In al doilea rand: prietena dvs. este administrator intr-o societate sau are un rol asemanator? Daca facea facturile si nu semna CEC-urile, facturile presupun ca le intocmea in mod legal.
Daca stie ca pe CEC-uri nu e semnatura dumneaei, sa introduca recurs in termenul legal - pentru a nu i se respinge ca tardiv - si sa solicite o expertiza grafologica.
La ultima intrebare e greu de dat un raspuns. E posibil sa se admita sau sa se respinga recursul. De asemenea, e posibila administrarea de probe sau dimpotriva. Nu in cele din urma, e posibil ca solutia data in prima instanta sa ramana neschimbata in urma caii de atac sau se poate schimba favorabil celei ce l-a introdus.

Sper ca v-am putut fi de folos.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2013
Gilia_stud, utilizator
Pedeapsa se poate reduce dar depinde de multe lucruri.
Fara a se cunoaste de avocat despre ce este vorba in concret si fara a se analiza dosarul nu se poate emite nicio ipoteza in acest caz.
Poate ca a fost condamnata numai pentru ceea ce a facut, nu si pentru ceea ce nu a facut.
Chiar si asa ar putea exista sanse la o reducere a pedepsei deoarece imposibil nu ar fi...
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca prietena are avocat, cu siguranta ca acesta a si declarant recurs si v-a anuntat si pe dvs. A da un verdict de pe forum, fara a cunoaste piesele dosarului e imposibil.
Gilia_stud a scris:

Stefan1989 a scris:

Buna seara,

Multumesc.

In primul rand e importanta incadrarea data pentru fapta.
In al doilea rand: prietena dvs. este administrator intr-o societate sau are un rol asemanator? Daca facea facturile si nu semna CEC-urile, facturile presupun ca le intocmea in mod legal.
Daca stie ca pe CEC-uri nu e semnatura dumneaei, sa introduca recurs in termenul legal - pentru a nu i se respinge ca tardiv - si sa solicite o expertiza grafologica.
La ultima intrebare e greu de dat un raspuns. E posibil sa se admita sau sa se respinga recursul. De asemenea, e posibila administrarea de probe sau dimpotriva. Nu in cele din urma, e posibil ca solutia data in prima instanta sa ramana neschimbata in urma caii de atac sau se poate schimba favorabil celei ce l-a introdus.

Sper ca v-am putut fi de folos.

nu stiu cum a fost incadrata fapta doar stiu ca ia dat 5 ani
nu cred ca era ceva important in societatea aia doar stiu ca fostu sot lucra acolo si el a bagato si pe ia.
pe cecuri nu este semnatura iei (asa zice ia ca facea decat facaturi CEC-uri nu) in termen legal cat insemna ca are sentinta data din 2006 si numai acuma au arestato nu a stiut nimic pana cand au arestato, au judecato in lipsa.

va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Va foarte multumesc pentru raspunsurile dumanevoastra.

Ia din 2005 pana acum o luna a fost in Spania. In spania au tinut-o 3 saptamani si au duso in ro (de o saptamana si ceva ) acuma este in Bucuresti dar maine 26 sept o trimite in Prahova undeva la un penitenciar.
Sentinta o are data in Arad ca sa faca recurs tot in Arad trebuie (am intrebat si mi sa zic ca decat acolo se poate face rescurs)
Este adevarar ca decat acolo in Arad se poate face recursul? (sau ce se poate face) ca in cazul asta ii trebuie un avocat din Arad imi imginez ca cineva din Bucuresti de exemplu nu o sa merga pana in arad ca sa o reprezinte.
Eu am cautat ceva avocati pana acuma insa majoritatea vor o intalnire fata in fata (eu nu pot pentru ca pierd aici serivciu daca plec) si in ro are decat pe mamasa care nu prea are interes :(

Inca ceva asta aparte am vorbit cu un avocat si a zis ca costa 15k € sa ii reduca la jumtate pedeapsa ce parere aveti incearca sa profite sau nu?

Multumesc inca o data :)

Alte discuții în legătură

judecat pentru talharie 24 de ani :( vreau niste sfaturi va multumesc danYelamL danYelamL Buna ziua! poate ma ajutati sa inteleg si eu ceva Multumesc. Logodnicul meu a talharit o fata ia smuls lantu de la gat intre orele20:30 cam asa pe camerele de ... (vezi toată discuția)
Inselaciune... andra_b andra_b As vrea si eu un sfat,va rog.Un prieten a avut o societate comerciala ,erau 4 asociati.Au dat niste cecuri fara acoperire creind un prejudicu de 2 miliarde lei ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata adoraalina adoraalina Buna ziua.Sotul meu are o pedeapsa de un an si 4 luni pt delapidare si fals sub semnatura privata,iar pe 25 aprilie trebuie sa intre in comisia de eliberare,nu ... (vezi toată discuția)