avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune...

As vrea si eu un sfat,va rog.Un prieten a avut o societate comerciala ,erau 4 asociati.Au dat niste cecuri fara acoperire creind un prejudicu de 2 miliarde lei vechi.El a plecat in Spania si a fost judecat in lipsa si condamnat la 11 ani de inchisoare ,sentinta fiind definitiva si irevocabila.La proces nu s-a prezentat nefiind anuntat.A fost prins in Spania acum un an si extradat.Ceilalti 3 asociati au primit sentinte mai mici.Intrebarea mea e,poate deschide un proces in care sa conteste sentinta pe motiv ca nu a stiut de proces,si nu s-a prezentat pt a se apara?Stiam ca este un articol in codul penal legat de treaba asta.Si daca da ar exista sanse ca macar sa i se scada din pedeapsa?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:28, 24 Octombrie 2009
Nu putem sti in mod concret.
Sa isi angajeze avocat care sa estimeze cazul si eventual pedeapsa.
In lipsa documentelor aspectele mentionate de dvs sunt insuficiente pentru o analiza a situatiei.
Contactati avocat care sa studieze temeinic probele la dosar ,eventual sa se pronunte asupra existentei de opitiune in favoarea prietenului dvs
Pai ce altceva v-ar mai interesa?
1-Are implicare directa in completarea si emiterea cecurilor fara acoperire ?
2-Cum probati ca nu a fost citat pe intreaga perioda a instantei ?
3-Ce obligatii de serviciu indeplinea in societatea in numele careia au fost emise cecurile fara acoperire ?
ynocentta a scris:

1-Are implicare directa in completarea si emiterea cecurilor fara acoperire ?
2-Cum probati ca nu a fost citat pe intreaga perioda a instantei ?
3-Ce obligatii de serviciu indeplinea in societatea in numele careia au fost emise cecurile fara acoperire ?


A semnat si el din cecuri,prejudiciul total fiind de aproximativ 2 mld,era asociat in firma,pai probabil mama lui a primit citatii dar nu l-a anuntat nestiind unde sa-l gaseasca.Are avocat dar vroiam sa mai cer o parere,macar un sfat.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Procedura recurs, invinuit lipsa kenzzo2k kenzzo2k In urma cu cateva luni am gasit din intamplare, on-line, faptul ca verisorul meu a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare in cazul unui furt. In ... (vezi toată discuția)
Prescrierea unei fapte de frauda claudiaeli claudiaeli Faptele s-au intamplat in 1999,in anul 2000 in luna ianuarie familia a plecat din tara pana in ziua de astazi,locuind in marea britanie. ... (vezi toată discuția)
Citat la parchet un om simplu un om simplu Buna, Am o citatie la parchet si spune ca sunt citat pentru audieri in calitate de invinuit iar pe antetul ei scria un nr de dosar si anul 2005. Eu am ... (vezi toată discuția)