avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura recurs, invinuit lipsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura recurs, invinuit lipsa

In urma cu cateva luni am gasit din intamplare, on-line, faptul ca verisorul meu a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare in cazul unui furt.
In momentul sentintei el era de un an jumatate deja plecat in Anglia. Din cate am citit in dosar a fost vorba de niste calorifere furate de la o scoala, invinuiti fiind verisorul meu si inca o persoana. Problema e ca el zice ca nu a participat cu nimic , mai mult al doilea invinuit s-a inteles cu primaria locala, prejudiciul recuperat si a doua persoana a scapat fara nici o pedeapsa.

Partea interesanta e ca la acea data, varul meu se recupera dupa un accident de masina, ficat rupt in 4 locuri, arsuri, 4 coste rupte(nu fisurate). Nici apa nu putea sa-si ia ii aduceau prietenii.
El a aflat de la mine de sentinta dar nu poate veni in tara, munceste acolo.
Cum il pot ajuta? pot in numele lui sa fac recurs? Se accepta vreo declaratie fara ca persoana sa fie prezenta?
Multumesc anticipat
A fost judecat in lipsa? Nu a cunoscut ca impotriva lui s-a desfasurat un proces penal?
da, a fost judecat in lipsa. nu a stiut de proces. din calculele mela era deja de jumatate de an plecat din tara cand a inceput procesul
Dacă a fost judecat în lipsa are dreptul la rejudecare.
Încercați sa luați legătura cu un avocat ca sa studieze dosarul și sa vadă dacă se poate o rejudecare conform legii.
Sunt mai multe aspecte de fapt și de drept de analizat.
Are sanse la redeschiderea procesului penal daca nu a fost citat si nu a luat in alt mod oficial cunostinta despre proces.
Sa știți ca au complicat mult lucrurile prin noua lege.
Depinde si dacă a fost audiat vreodată.

Pe vechea lege era mult mai bine deoarece pe noua lege au restrâns foarte mult posibilitățile concrete.

Alte discuții în legătură

Infundat de infractori ralucka ralucka buna ziua!sotul meu a facut acum multi ani un credit la o banca cu ajutorul unor cunostinte care i-au procurat carte de munca falsa!!!astia erau o intreaga ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu-lamurire. JParice JParice Buna seara, am studiat un caz prezentat pe forum si nu am inteles un aspect. Este vorba de 3 persoane care se presupune ca au infaptuit un furt.Doi dintre ei ... (vezi toată discuția)
Condamnare definitiva, situatii de rejudecare matei32865 matei32865 O cunostinta ,a fost condamnat in lipsa. Nu a fost prezent la cercetare, proces,etc El a plecat din tara cu mult inainte de a se petrece judecata. Nu a mai ... (vezi toată discuția)