avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare ajutor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare ajutor

sint angajat intr-o institutie subordonata ministerului transportului deci bugetar pe o functie de marinar am absolvit o universitete de marina am si brevet de ofiter ma intereseaza salarizarea pentru studi cit este minimpentru ca in prezent am 640 lei daca se poate mari daca da ce lege ce articol sau unde sa caut si pentru promovare la locul de munca cum se face cu examen sau fara si ce lege trebuie sa invoc
Salariul minim pe economie incepand cu 01.01.2009 este de 600 de lei / brut, potrivit art. 2 din HG1051/2008.
Pentru muncitori calificati se aplica un coeficient de 1.20 deci rezulta un salariu minim brut de 720 lei / brut, conform legii contractului colectiv de munca.
Pentru cei care au studii superioare si postul necesita acest fel de studii se aplica un coeficient de 2.00 deci rezulta un salariu minim de 1.200 lei / brut conform legii contractului colectiv de munca.

Avem insa urmatoarea prevedere:
"Art. 4. - Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata prevazut la art. 1 si 2." de unde deducem ca incadrarea dumneavoastra se incadreaza in minimul prevederilor legale, acest articol nefacand referire studii. Deasemenea contractul colectiv demunca la nivel de MT nu face referire la coeficienti confrom salariului minim ci la suma minima de incadrare pe funtie/sector.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar minim in 2011 la sc 22.08.2009 22.08.2009 va rog sa-mi spuneti care va fii salariul minim la privat in cadrul unei SC pentru anul 2011 , si care este actul normativ care reglementeaza salariul ... (vezi toată discuția)
Salariul minim 2011 stromelectro stromelectro Puteti sa-mi spuneti ce salariu minim se aplica de la 1 ianuarie 2011 pentru cei cu studii liceale sau superioare neexistand niciun coeficient de aplicare ... (vezi toată discuția)
Salar minim pe economie oana aniela oana aniela Va rog sa mi spuneti daca s a modificat salariul minim pe economie, Multumesc (vezi toată discuția)