avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA paine
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA paine

Va rog sa-mi spuneti cum procedez pentru un restaurant platitor de tva, care produce painea pentru meniu?
Trebuie sa apara separat pe bonul de la casa de marcat cu tva 9% ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:46, 24 Septembrie 2013
Norme Cod fiscal: 14^2. În sensul art. 133 alin. (4) lit. d) şi f) din Codul fiscal, atât serviciile de restaurant, cât şi cele de catering sunt caracterizate printr-un complex de activităţi în care predomină serviciile, iar furnizarea de hrană şi/sau de băuturi este doar o componentă. Serviciile de restaurant constau în furnizarea, la locaţia prestatorului, de hrană preparată sau nepreparată şi/sau băuturi pentru consum uman, însoţite de suficiente servicii aferente care să permită consumul imediat, în timp ce serviciile de catering constau în aceleaşi activităţi, desfăşurate însă în afara locaţiei prestatorului.

In consecinta TVA -ul la vanzarea painii. chiar produsa in restaurant, cota de TVA e de 24%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare tva paine soricanicoleta soricanicoleta la o unitate de alimentatie publica cat este tva-ul la paine 9 sau 24 ? (vezi toată discuția)
Tva paine restaurante cristinacirstian cristinacirstian Conform noului cod fiscal, care este cota de tva pentru paine, in conditiile in care noi producem produsul Multumesc mult (vezi toată discuția)
Tva 9% la paine econo econo Achizitionez paine cu 9% , o vand in regim de restaurant cu 24%, cum fac nota de receptie cu 9% sau cu 24%? (vezi toată discuția)