avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale

buna seara, as dorii sa ma sfatuiti si pe mine referitor la o problema: lucrez intr-o institutie de stat din data de 16.12.2002, in aceeasi structura de atunci pana in prezent; la inceput am incadrat o functie de referent cu studii medii iar pana in 2008 am ajuns la maximul salarial pt functia respectiva. In 2008 structura a suferit o restructurare , eu nu am avut de suferit, functia mea de referent cu studii medii s-a transformat in functia de refent de specialitate cu studii superioare (eu absolvind intre timp facultate cu licenta luata), in momentul acelasalariul meu a avut de suferit drastic deoarece odata cu noua functie a trebuit sa o iau de la cea mai mica treapta cu salariul,mentionez ca in toti acesti ani atributiile functionale ale postului meu au fost aceleasi, deci incepand cu 2008 desi faceam acelasi lucru ca si pana atunci am primit salariu de referent de specialitate debutant iar pana in prezent nu am mai ajuns la nivelul salariului din 2008 inainte de restructurare si modificarea functie. Cineva mi-a zis ca cei de la resurse umane ar fi trebuit sa imi echivaleze nivelul maxim de pe functia cu studii medii la un nivel mai ridicat decat cel de debutant de pe functia cu studii superioare doar ca nu a stiut sa ma indrume spre o lege sau ceva ca in baza acesteia sa pot sa ii rog sa reevalueze situatia.As dorii sa stiu daca exista vreo baza legala prin care sa pot sa le solicit acum sa reanalizeze situatia si sa vada daca nu cumva au gresit si putem sa indreptam lucrurile. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 26 Septembrie 2013
Cand ati absolvit facultatea?
Legea-cadru 330/2009 art 8 alin 8
(8) Absolvenţii învăţământului superior de lungă şi scurtă durată, care la data trecerii pe funcţia corespunzătoare studiilor absolvite erau încadraţi pe funcţii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare, se încadrează la gradul profesional imediat superior gradului de debutant, păstrându-şi gradaţia avută la data promovării, numai în măsura în care atribuţiile din fişa postului au fost modificate în mod corespunzător.
in 2008 inainte de restructurarea de la servici
multumesc mult de tot!
In 2008 nu era aplicabila Legea nr.330/2009.

OUG nr.10/2008
Art. 8. -Absolvenţii învăţământului superior de lungă sau de scurtă durată care la data trecerii pe funcţia corespunzătoare studiilor absolvite erau încadraţi pe funcţii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare, se încadrează la gradul profesional corespunzător studiilor absolvite, la care se asigură o creştere cu până la 20% a salariului de bază avut.

Alte discuții în legătură

Promovarea personalului contractual alycam82 alycam82 Buna ziua! m-am consultat cu mai multi colegi in domeniu, dar fiecare are alta opinie, tocmai de aceea m-am gandit sa va solicit ajutorul : ,,Promovarea ... (vezi toată discuția)
Promovare in functie (secretar dactilograf) Sanda67 Sanda67 Buna ziua O persoana incadrata ca secretar - dactilograf (personal contractual) intr-o institutie publica, poate promova in functie ca urmare a absolvirii ... (vezi toată discuția)
Salarizarea personalului contractual din administratia publica dupa finalizarea studiilor superioare Gheorghe Giura Gheorghe Giura In prezent sunt incadrat ca referent I la o primarie din mediul rural compartimentul contabilitate studii medii. In iulie voi absolvi Facultatea de ... (vezi toată discuția)