avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Debite restante
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Debite restante

Daca o firma este in insolventa, ANAF mai poate face plangere penala impotriva administratorului pentru nevirarea taxelor din stopaj la sursa?

Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 10:17, 25 Septembrie 2013
Un administrator poate fi tras la raspundere penala pentru stopaj la sursa, daca se demonstreaza vinovatia lui . Tinand cont ca firma este in insolventa e clar ca plata nu s-a efectuat din motive temeinice , in sensul lipsei capacitatii de plata.
Deci daca ANAF depune plangere penala, depuneti la politie hotararea prin care s-a declansat intrarea in insolventa si dosarul se inchide.
Daca in urma procedurii de insoventa se decide atragerea raspunderii penale a administratorului pentru ca se face vinovat de savarsirea unor fapte penale prin care a prejudiciat societatea, la cererea lichidatorului se poate deschide un dosar penal.
Deci , mare atentie! Colaborati cu lichidatorul pe tot parcursul procedurii pentru a nu avea surprize neplacute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debite stopaj la sursa credite credite Daca o firma este in insolventa, ANAF mai poate face plangere penala impotriva administratorului pentru nevirarea taxelor din stopaj la sursa? (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului tibiard tibiard Buna ziua In calitate de administrator al unei societati comerciale care avand o datorie mare la Finante si furnizori , nu insa si la banci , si care probabil ... (vezi toată discuția)
Raspunderea asociatilor ticeza ticeza buna seara, intr-un srl aflat in insolventa si caruia i se deschide procedura de faliment exista posibilitatea atragerii raspunderii asociatilor?Mentionez ca ... (vezi toată discuția)