Sotia mea a contractat un credit de nevoi personale fara garantii acum un an, pe contractul de credit stiu ca m-au pus sa semnez de "luare la cunoastinta a creditului sotiei" ( deci nu ca coplatitor sau garant). Sotia urmare a crizei nu a mai putut plati si banca a declarat scandent. Sotia nu are bunuri proprii pe numele ei, eu am un apartament dobandit inainte de casatorie.
Poate executa banca bunul propriu al meu avand in vedere ca am semnat de luare la cunoastinta a creditului sotiei?
Art. 351
Sotii raspund cu bunurile comune pentru:
a) obligatiile nascute in legatura cu conservarea, administrarea sau dobandirea bunurilor comune;
b) obligatiile pe care le-au contractat impreuna;
c) obligatiile asumate de oricare dintre soti pentru acoperirea cheltuielilor obisnuite ale casatoriei;
V-a pus sa semnati sa nu ziceti apoi ca nu ati stiut de datoria sotiei, ca aceasta a luat imprumut si i-a cheltuit singura.
De ce datorie e vb? Sotia are venituri ? Aveti bunuri comune ?
de luare la cunostinta ca sotia a luat un credit, da. Depinde pt.ce a fost luat creditul, daca banii au intrat in cheltuielile comune, si nu ma indoiesc ca asa a fost, atunci puteti fi executat de catre banca. Este mai mult decat clar ce v-a raspuns gi-jane2 ....