avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Raspuns Urgent - demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Raspuns Urgent - demisie

Buna ziua, lucrez la o firma de distributie de un an si ceva si acuma mi-am gasit un alt loc de munca mai favorabil mie, mi-am dat demisia in data de 23.
09 conform art.81 alin 8 din legea 53/2003 cu incetarea contractului de munca in 01.10.2013. Angajatul nu vrea sa imi accepte demisia, vrea ca sa stau pana in 09.10.2013. Programul de 8 ore in distributie nu se respecta dupa cum se stie, fac saptamanal in jur de 1500 de km, si livrez vreo 100 de firma. Daca de la 01.10.2013 nu ma mai duc la servici ce mi se poate intampla???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 29 Septembrie 2013
1. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

2. Art.81 alin.8 C.mun. este temeiul de drept al incetarii c.i.m. prin demisie fara preaviz.

3. Pe cererea de demisie ce rezolutie a scris angajatorul?
Nu mi-a scris nimica pe el, pur si simplu a zis ca nu il acceapta, numai cu data de 9 octombrie. Eu l-am lasat la birou si el m-a anuntat telefonic.
Trebuia sa depuneti cererea la registratura cu numar de inregistrare. Demisia nu se accepta, angajatorul ia act la cunostinta de acesta si mentioneaza pe cerere cu sau fara preaviz.
Spuneti-i ca v-ati dat demisia din cauza stresului si e foarte posibil ca din cauza stressului sa nu mai reusiti sa distribuiti corect produsele, ca va e frica sa faceti greseli si ca e mai bine pentru toata lumea sa va accepte incetarea cntractului cu data de 01.10.2013
Si de ce depinde cum mentioneaza?

Alte discuții în legătură

Demisie cu probleme: sunt în situația de a nu mă putea prezenta la un post câștigat prin concurs. ce mă sfătuiți? Florin8891 Florin8891 Salutări tuturor! Lucrez la o firma particulară, gestionar la un peco.Intre timp am susținut un concurs de ocupare a unui post de asistent medical la un ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz nae2012 nae2012 Buna seara. In contract mi s-a specificat ore suplimentare iar eu nu am facut nicio ora suplimentara. Pot sa demisionez fara preaviz? (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz (neindeplinirea obligatiilor contractuale) nae2012 nae2012 Buna seara. As vrea sa menisionez fara preaviz invocand neexecutarea obligatiilor contractuale de catre angajator pe motiv ca in contract scrie ca voi ... (vezi toată discuția)