avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz somaj

Daca firma da pe cineva in somaj, in cele 20 de zile lucratoare de preaviz persoana trebuie sa vina intreg programul la servici sau mai este valabila chestia cu jumatate de norma??
Daca stie cineva si cadrul legislativ va rog mult.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:29, 26 Septembrie 2013
Reducerea timpului de munca in perioada preavizului acordat pentru concediere este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

In lipsa unor astfel de prevederi, durata timpului de munca este cea stipulata in c.i.m. .. deexemplu, daca in contractul de munca aveti trecuta o durata a timpului de munca de 8 ore/zi, atunci in preaviz av trebui sa veniti la serviciu tot 8 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz ioanabobric ioanabobric In perioada preavizului, mai este valabil acel articol conform caruia poti lipsi de la munca 4 ore pe zi in vederea cautarii unui nou loc de munca/ (vezi toată discuția)
Se inchide firma - angajatul ce drepturi are zackyty11 zackyty11 in urma anuntului ca se inchide firma, ca si angajat de ce drepturi pot sa beneficiez: program redus de la 8 ore la 4 ore, presupunand ca imi caut de ... (vezi toată discuția)
Preaviz art.75 nicu6121 nicu6121 La preaviz art.75 câte ore sunt pontate (vezi toată discuția)