avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Examenul pentru obtinerea certificatului de traducator
Discuție deschisă în Traduceri

Examenul pentru obtinerea certificatului de traducator

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire vis a vis de acest certificat - prin alegerea unui domeniu - juridic, agricol, literatura, etc, inseamna ca eu voi putea traduce doar din acel domeniu, sau ca voi sustine examenul in acel domeniu /? De ce o persoana da examen din mai multe domenii ? si juridicul este prezent peste tot ? Dar daca eu voi vrea sa traduc literatura, va trebui sa sustin examen din literatura si , ca sa pot fi si autorizata , va trebui sa dau ex si din juridic ?
Inca ceva, daca nu am absolvit studii superioare intr-o limba, desi o cunosc f bine si obtin chiar un certificat de traducator , nu pot sa fiu autorizata pe acea limba ?
Multumesc f mult, o zi buna !
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
NELA FURTUNA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 11:37, 9 Octombrie 2013
@Nela Furtuna
Dar daca eu voi vrea sa traduc literatura, va trebui sa sustin examen din literatura si , ca sa pot fi si autorizata , va trebui sa dau ex si din juridic ?

Sustinerea si promovarea examenleor in domeniul juridic permite realizarea traducerilor in toate domeniile pe care le stapaniti si puteti obtine si autorizatia eliberata de Ministerul Justitiei, devenind astfel traducator autorizat.
Inca ceva, daca nu am absolvit studii superioare intr-o limba, desi o cunosc f bine si obtin chiar un certificat de traducator , nu pot sa fiu autorizata pe acea limba ?

Da, daca sustineti si promovati examenele in domeniul juridic in acea limba, puteti obtine autorizatia eliberata de M.J.
Pe scurt, examinarea si promovarea in domeniul juridic permite autorizarea de catre MJ si traducerea in toate limbile. Examinarea si promovarea pe celelalte domenii, permite realizarea traducerilor exclusiv in domeniul pentru care s-a eliberat certificatul de catre MCC.
L.C.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2013
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat DASY DASY As vrea sa stiu pentru ce domeniu trebuie sa sustin examenul de traducator autorizat pentru a utea colabora (on line) cu un birou de traduceri autorizate? (vezi toată discuția)
Intrebare - diferenta dintre traducator juridic si traducator tehnic dobre266 dobre266 Rog sa ma lamureasca cineva care este deosebirea intre traducator juridic si traducator tehnic... Eu as dori sa me examinez in spaniola. Are cineva examene ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat sdigola sdigola Buna ziua voua! am citit unele postari referitoare la examenul care trebuie dat pentru a deveni traducator autorizat pentru limba italiana. Eu am urmat ... (vezi toată discuția)