avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatii restante revolutionari 2013
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatii restante revolutionari 2013

Buna ziua,ma poate ajuta si pe mine cineva....in ce luna se dau indemnizatiile restante de revolutionari. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ralucapopescu , utilizator 17:40, 5 Februarie 2015
1. Persoanelor care deţin în prezent titlul de "Luptător Remarcat prin Fapte Deosebite" (atribuit celor care, în perioada 14-25 decembrie 1989, au mobilizat şi au condus grupuri sau mulţimi de oameni, au construit şi au menţinut baricade împotriva forţelor de represiune ale regimului totalitar comunist, au ocupat obiective de importanţă vitală pentru rezistenţa regimului totalitar şi le-au apărat până la data judecării dictatorului, în localităţile unde au luptat pentru victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi celor care au avut acţiuni dovedite împotriva regimului şi însemnelor comunismului între 14-22 decembrie 1989) li se vor elibera noi certificate pentru obţinerea calităţilor şi titlului de "Luptător cu Rol Determinant", dar numai dacă îndeplinesc condiţiile stabilite de lege şi cu avizul unei comisii parlamentare care va înainta preşedintelui ţării propuneri de atribuire a titlului.

2. Titlurile vor fi acordate doar pentru cazurile în care solicitantul este posesor al certificatului şi titular al brevetului de atestare a titlului acordat de preşedintele României, prin decret prezidenţial.
Cererile pentru eliberarea noului certificat trebuie depuse în termen de 90 zile lucrătoare.

3. Cererile privind obţinerea calităţii de Luptător cu Rol Determinant se vor depune în condiţiile şi la termenele prevăzute de Normele de aplicare a OUG nr.95/2014, unde se va regăsi şi modelul ce urmează a fi completat.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu militar fetculeana fetculeana soldatii care au efectuat stagiu militar in perioada revolutiei pot beneficia de certificat de revolutionar? (vezi toată discuția)
Cum sa dobandesc drepturi prevazute in legea 34/2004 ileanatudorache ileanatudorache Buna ziua, Sunt urmas al revolutiei din 89 si doresc sa intru in posesia unor drepturi stipulate in lege. Legea e mare si cu multe drepturi,insa numai usi in ... (vezi toată discuția)
Legea 189/2000 codrean_a codrean_a Buna ziua, Sunt un pensionar din Reghin, beneficiar al legii 189/2000. Am inregistrat pe numele meu un teren agricol intr-o comuna apropiata municipiului ... (vezi toată discuția)