avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie crestere copil

As dori sa stiu daca se iau in calcul la calcularea indemnizatiei de cresterea copilului si bonurile de masa?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:25, 27 Septembrie 2013
1. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Sunt considerate tichetele de masă venituri din salariu şi se iau în considerare la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

Solutie:
Potrivit definiţiei de la art. 55 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă. De asemenea, sunt asimilate salariilor şi orice alte sume sau avantaje de natură salarială ori asimilate salariilor în vederea impunerii, în această categorie intrând şi tichetele de masă, tichetele de vacanţă etc.

2. Asadar raspunsul este afirmativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil hera2001 hera2001 Daca pe langa serviciul pe care il am, mai am o colaborare part-time in ultimele 4 luni de sarcina , banii de pe acea colaborare se iau in considerare la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil- adeverinta dan197 dan197 Buna ziua.In adeverinta tip eliberata de angajator, pentru salaliata care isi depune dosarul pentru concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani , la ... (vezi toată discuția)
Contractele civile se iau in calcul la indemnizatia ccc? florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Am o intrebare:se i-au in considerarea contractele civile la calculul concediului crestere copil ( contracte civile ca persoana fizica ... (vezi toată discuția)