avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil pentru cel de-al 2-lea copil?

Buna ziua, as dori sa intreb daca in momentul in care bebelul meu face 1 an si 11 luni eu sunt insarcinata in 6 luni, pot sa primesc indemnizatie pentru cel de-al 2-lea copil? Am specificat 1 an si 11 luni pentu ca in ultima luna va sta tatal acasa! Iar indemnizatia cum se va calcula, in cazul in care primesc 1200 ron plus alocatie de 200 ron?(, cumva va fi 85% din 1200 si tot 85% din ultimele trei luni in care voi fii in concediu prenatal? ).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:29, 3 Octombrie 2013
1. Veti putea beneficia de CCC2 si de indemnizatia aferenta deoarece eprioada cat sunteti in CCC1 este eligibila pentru aceasta.

2. - Indemnizatia pentru CCC se calculeaza 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- In aceste 12 luni intra si luni in care ati fost in CCC1 cu indemnizatia corespunzatoare.
- De aceea este posibil ca indemnizatia pentru CCC2 sa fie mai mica decat cea pentru CCC1.
Totusi am o neclaritate, se poate intra in CCC2 la 6 luni de sarcina? (aproximativ 24, 25 de saptamani de sarcina?), sau trebuie sa ma intorc la munca o luna de zile?
1. Nu puteti intra in CCC2 inainte sa nasteti!

2. CCC se poate lua cel mai devreme incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului.

Bine, am gresit..., ma refeream la concediu medical!
Nu se pot lua 80 de zilede CM inainte nastere?
Multumesc, pentru lamuriri!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie al 2-lea copil dupa concediu fara plata mirikeus mirikeus In acest moment sunt insarcinata cu primul copil urmand sa nasc in mai. Tare mult mi-as dori sa fac si pe al doilea bebe la o distanta de maxim 2 ani ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil al doilea copil (la primul a luat tatal) benlungu benlungu Buna ziua, Avem un copilas in varsta de 11 luni, si urmeaza ca sotia sa nasca al doilea copil in luna septembrie ( primul copil va avea la momentul respectiv ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere al doilea copil RoxanaAB RoxanaAB Buna seara, As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)