avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru - diferenta masuratoare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru - diferenta masuratoare

Am vrut sa fac cadastru la o casuta la tara si din masuratori a rezultat ca suprafata este mai mare decat cea inscrisa in titlul de proprietate, care la randul ei este diferita de suprafata din certificatul de succesiune.( la masuratori a iesit 2100 mp, in certificat este 2019, iar in titlul de proprietate 1720 )

Catre cine trebuie sa ma adresez si cum trebuie sa sune cererea ? Sau trebuie sa dau in judecata primaria din sat pentru faptul ca nu a scris corect in titlu ?

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: Adriana68 , utilizator 11:14, 13 Decembrie 2013
mda...nu aveti titlu de proprietate pe diferenta dintre 2100 mp si 1720 mp

dvs sau autorii dvs de cate ori ati muatat gardul?
nu s-a mutat gardul niciodata, casa este amplasata pe colt, la o intersectie de drumuri, am doar doi vecini cu care ma inteleg si sunt de acord cu hotarul, iar cu unul dintre ei nici nu am gard.
Eu vreau pur si simplu cadastru si intabulare pentru ca sunt 3 mostenitori ai titlului de proprietate care fiecare vrea bucatica lui, gandindu-ne ca daca nu facem acte pe teren, cu timpul ( in caz ca intre timp unii nu vor mai fi ) ni se vor cere si alte documente.
ok! nu va enervati
o uzucapiune ar fi o solutie
Se poate inainta la judecatoria competenta ori o uzucapiune ori pe baza documentatiei topografice o rectificare de suprafata prin care solicitati rectificarea terenului la suprafata reala.
scuze, n-am vrut sa para un ton necuvenit !

O ruda mai indepartata mi-a spus ca as putea da in judecata primaria, insa pentru asta as avea nevoie de un avocat.

Alte discuții în legătură

Teren mai mare, ce fac in cazul asta? tractor tractor Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu. Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp. ... (vezi toată discuția)
Cadastru teren Adriana68 Adriana68 Am o mostenire de la bunici, o casa la tara la care am vrut sa fac cadastru sunt mai multi mostenitori si dorim impartirea ). In titlul de proprietate sunt ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ph33kty ph33kty buna ziua, se poate anula prin uzucapiune un titlu de proprietate insotit de proces verabal de punere in posesie avand in vedere ca au trecut 13 ani (vezi toată discuția)