avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Redenumire firma + schimbarea obiectului principal de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Redenumire firma + schimbarea obiectului principal de activitate

Buna ziua, este posibila schimbarea numelui si a codului CAEN a unei societati comerciale deja infiintate? Daca da, care sunt costurile fata de infiintarea unei firme noi si care sunt pasii de urmat pentru finalizarea unei astfel de actiuni? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: FLORIN RADU , Avocat 15:35, 25 Martie 2009
este posibil...este nevoie de o hotarare a asociatilor in acest sens....redactarea actului constituiv actualizat ....

[ link extern ]
Sigur ca da. O societate comerciala se poate modifica pe parcursul vietii sale.
Poti modifica denumirea, sediul, obiectul de activitate, asociatii, administratorii, capitalul social, cenzorii, puncte de lucru, clauze de mostenire, clauze de deces, interdictii la vinzare actiuni/parti sociale, limitare puteri administratori ... ce mai ... poti modifica orice.
Nu poti modifica codul fiscal si numarul de inregistrare ORC.

Costurile? Aproximativ 500 RON.
Pasii? Faci un act aditional/hotarare AGA, un act constitutiv actualizat ... si asta e tot.Completezi niste cereri - formulare de la ORC si gata.

Daca nu le poti face singur, poti apela la avocati/specialisti sau la serviciul de asistenta al ORC.

Procedura dureaza 5 zile lucratoare.

Alberto Kurtyan
In primul rand trebuie sa faci rezervarea de denumire (costa 50 lei), AGA, contor de cuvinte pt AGA, actualizezi Actul constitutiv si iti mai trebuie 2 timbre judiciare de 0.15 lei.
Se completeaza o cerere tip pentru inregistrare mentiunii, precum si formularul nr. 3 prin care se autorizeaza obiectul principal de activitate.
salut, dragilor. as vrea sa va intreb ceva.

daca un administrator care e si asociat intr-un srl e condamnat pt inselaciune, fapta neavind legatura cu societatea, ce se intimpla cu el? mai poate fi administrator in continuare ?

mersi pt ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritati camiha camiha Daca o societate vrea sa isi modifice obiectul principal de activitate, in sensul ca obiectul principal devine obiect secundar de activitate, si acestea ... (vezi toată discuția)
Modificare statut srl santiri13 santiri13 Buna ! Am si eu o intrebare scurta ca pe la noi prin Sibiu citi oameni atitea pareri. Vreau sa preiau un srl al tatalui meu si trebuie sa ii schimb asociatul, ... (vezi toată discuția)
Actul constitutiv actualizat dupa cesiunea partilor sociale Ciniledobrog Ciniledobrog Actul constitutiv actualizat dupa cesiunea partilor sociale ale unui asociat catre cel de al doilea va contine doar asociatul care primeste partile sociale, ... (vezi toată discuția)